Sørnett

Visit Sørlandet med ny sertifisering for byens restauranter

Idé om hvordan et sertifiseringsmerke kan se ut

Idé om hvordan et sertifiseringsmerke kan se ut

- Godkjenningsordning for at byens spisesteder skal bli mer tilrettelagt for barn og barnefamilier.

Publisert:

 

Visit Sørlandet er i disse dager i planleggingsfasen av et nytt prosjekt. "Barnas Restaurant", er et prosjekt som setter lys på viktigheten av å legge til rette for barn og barnefamilier i Kristiansands restauranter.  Visit Sørlandet er først i Norge med en slik godkjenningsordning, og de håper andre følger etter.

 

 

Styrker posisjon og omdømme

Visit Sørlandet har tatt et viktig valg når det gjelder strategisk posisjonering av Kristiansand som barnas by. Når Kristiansand allerede har et så fabelaktig omdømme; sol, sommer, strand og Sabeltann, vil denne sertifiseringen være et naturlig grep å ta for å opprettholde posisjonen som turist- og sommerby.

 

Sjekkliste

Alle restauranter vil få en form for liste med krav, som alle må oppfylles, slik at de kan bli sertifisert som barnevennlig. Slike krav vil for eksempel være : krav om barnestoler, barneporsjoner og aktiviteter for barn. Prosjektmedarbeider, Inge Dalen, legger trykk på at kravene vil bli ulike ut i fra størrelsen, hvilken type restaurant det er og beliggenhet.

[img115512_2LM]

 

 

 

- Dette er for å sikre service, og oppfylle alle behov en barnefamilie måtte ha. Restaurantene vil få et merke hvor det står "Barnevennlig", som de kan klistre på døren.

 

 

 

 

 

 

 

Visit Sørlandet jobber tett sammen med restaurantbransjen for å sette opp en rettferdig sjekkliste. Bransjen er svært positive, og har selv foreslått at for å gjøre seg fortjent til betegnelsen "Barnevennlig restaurant", må de tilby en opplevelse som skiller dem ut fra andre spisesteder.

 

På Facebook

- Vi kommer til å ha en brukerundersøkelse på våre Facebook-sider, nettopp for å avdekke: Hva er dine krav når du skal på restaurant med barna dine? Hva må en restaurant oppfylle for å være barnevennlig?

Med dette håper Visit Sørlandet å få samme tilbakemeldinger, men også nye innspill, slik at de kan forme godkjenningsordningen etter målgruppen.

 

Dalen legger trykk på at barnefamilier ikke skal "overta", restaurantene skal fortsatt være voksenvennlige.

 

- Tanken er å bygge videre på den gode servicen som allerede er, og tilrettelegge mer for barnefamilier.

 

Se reportasje fra saken her: