Sørnett

Enormt salg av ski og skøyter

Sportsbutikkene i Kristiansand har denne vinteren opplevd enorm pågang av kjøpelystne sørlendinger på jakt etter skøyter og ski. XXL i Sørlandsparken melder at de har solgt tre ganger så mange skøyter som budsjettert.

Publisert:

Butikker Sørnett har vært i kontakt med kan bekrefte at salget til nå denne vinteren har vært høyere enn tilsvarende periode i fjor, dette til tross for at fjorårets vinter også var en veldig bra salgsvinter for sportskjedene.

Rune Vikøyr, daglig leder ved Vågsbygd sport, kan fortelle til Sørnett at salget til nå i januar er ca. 40 % over tilsvarende periode i fjor. Han legger også til at sammenlignet med en vanlig vinter i Kristiansand, er salget firedoblet i hans butikk. 

I tillegg til stort salg av ski, har det også denne vinteren blitt solgt store mengder skøyter. Kuldeperioden vi har hatt, og de flotte skøyteforholdene i området blir nevnt som sannsynlig medvirkende årsak. Flere butikker forteller at de begynner å bli utplukket på skøyter, men jobber konstant for at kundene skal få både skøyter og ski.

- Det går som hakka møkk. Salget er over budsjettert. Dette er viktig for oss, og sportsbutikken på Sørlandet, forteller Gjermund Lindgren, butikksjef på Intersport i Skippergata. 

Glenn Bruskeland Eidshaug, varehussjef ved XXL i Sørlandsparken, forteller at salget av skøyter er tre ganger så høyt som budsjettert, og salget av ski 50 % over budsjett.

Selger mer dyrt utstyr
Flere butikker forteller at en av trendene i år er at flere kjøper dyre ski. Skøyteski er veldig populære i år, og noen butikker er nesten helt utsolgt for skøyteski.

- Dyre ski til treningsbruk, går det mye av, forteller Stig Amundlien ved Intersport Sørlandssenteret.

Alle skal få ski til ferien
Selv om salget er stort og lagrene hos leverandørene begynner å tømmes, sier alle butikkene at de vil gjøre alt de kan for at alle som vil skal få ski og skøyter fram mot vinterferien og påskeferien.

 - Kjempegøy at folk får oppleve en skikkelig vinter her på Sørlandet, i sitt nærmiljø, avslutter Gjermund Lindgren.

Nøkkelord