Sørnett

Kommentar: Makrellen har forlatt Sørlandet

FOLKETOMT: Det har vært langt fra fullt på Sør Arena denne sesongen. Det har kostet for Start. (Arkivfoto: IK Start.no)

FOLKETOMT: Det har vært langt fra fullt på Sør Arena denne sesongen. Det har kostet for Start. (Arkivfoto: IK Start.no)

Da seriegullet glapp den 29. oktober 2005, var det over 16.000 tilskuere på Kristiansand stadion. Nå har fotballinteressen forsvunnet hos 12.000 av dem. Det er gjennomgangsmelodien i norsk toppfotball.

Publisert:

Billettansvarlig i Start, Halla Svansdottir, uttalte at de var fornøyd om 5.000 dukker opp på søndagens opprykkskamp mot Sandefjord. To lag som holder tippeliganivå. I en by hvor det bor 83.000, i et fylke hvor det bor 175.000, og i en region hvor det bor 288.000 mennesker. Hvilken målsetting er det? Eller har man endelig blitt litt realistiske?

- En kvalifisert gjetning

I går fortalte Sørnett.no om millionsprekken til IK Start takket være blant annet tomme tribuner. Styreleder i Start, Magne Kristiansen, kalte et gjennomsnitt på 6.000 tilskuere en kvalifisert gjetning. Man har budsjettert med 1.700 flere tilskuere enn hva som har møtt opp. Det Start-ledelsen ikke har forutsett, er at i dårligere tider svikter publikum, eller i alle fall ikke forutsett godt nok. Fotballinteressen på Sørlandet er dalende. Fra et snitt på 7.000 da man tapte og tapte for så å rykke ned, kan man ikke i dagens fotball-Norge forvente at det kommer 6.000 på hver kamp i Adeccoligaen.

Urealistiske

De to avsnittene ovenfor gir ikke mening. Man er urealistiske i den "kvalifiserte gjetningen" før sesongen, når siste lag som faktisk klarte dette tilskuerantallet var Fredrikstad mot Tromsdalen i oktober 2010. Så skal man plutselig være fornøyd med 5.000 på søndag, når endelig opprykket skal sikres og Sørlandet skal få tilbake sin stolthet. Var det en kamp i år der flere enn Tigerberget, Gyldenløves og de 2000 andre ihuga Start-supporterne møter opp til kamp, er det denne.

Det er synd

Det kan tyde på at man har blitt mer realistiske, men det er ingen målsetting man burde være stolt av. Jeg savner selvtillit utad fra Start, publikum må vinnes tilbake. Da nytter det ikke å gå ut i pressen med uttalelser som Kristiansen at man ikke tror det blir over 5.400 på kamp. Det er gjennomgangsmelodien i norsk toppfotball, og det er synd.

Takk for maten! Forsyn dere med makrell, fotball-Norge. Sørlendingen er mett.