Sørnett

Nytt år - fulle treningssentre

Aktiv: Sofia Victoria Nymark vil bruke mye av sin tid i 2014 på å nå målet hun har satt seg. Foto: Mathilde Stray.

Aktiv: Sofia Victoria Nymark vil bruke mye av sin tid i 2014 på å nå målet hun har satt seg. Foto: Mathilde Stray.

Januar er en svært viktig for treningsbransjen i Norge. Elixia og Fresh Fitness i Kristiansand opplever stor pågang i årets første måned.

Publisert:

- Jeg vil trene seks ganger i uken gjennom hele 2014. Målet er å se ut som skiløper Marit Bjørgen til slutt, ler Sofia Victoria Nymark (25).

Nymark trener på Elixia Sentrum, og har satt seg et nyttårsforsett om å trene enda hardere i år enn hun gjorde i fjor.

Hun kommer fra Sverige, men har bodd og jobbet i Norge i fem år. Treningsentusiasten setter stor pris på sin gode helse og at hun har mulighet til å være så aktiv som hun er.

Nytt år, nye muligheter
Kenneth Olsen, senterleder for Fresh Fitness i Kristiansand, legger ikke skjul på at januar er en veldig viktig måned for hele treningsbransjen.

- Mennesker ønsker gjerne en ny start på det nye året, noe som fører til svært mange innmeldinger, sier han.

Anne Thidemann, direktør for Virke Trening, opplyser at i gjennomsnitt 20 prosent av innmeldingene på treningssentrene i Norge skjer i januar.

Travel måned

[img100934_2RM]

Kim Kristiansen, senterrådgiver ved Elixia Sentrum, bekrefter at det er stor trafikk i årets første måned.

Han mener derimot at det ikke bare er nyttårsforsetter som er ute og går. Flere av de besøkende er fast bestemte på å opprettholde treningen fra i fjor og jobber hardt for det.

Skal nå målet
- Jeg tror jeg kommer til å klare det. Eller, jeg vet ikke. Jo, det gjør jeg. Jeg vil ha store armer og sprettrumpe, sier Nymark og smiler.

Ifølge Olsen er det ikke noen hemmelighet at mange personer faller av etter at januar er over. Han ser på det som treningssenteret sin oppgave å få dem til å fortsette.

Fresh Fitness har ikke spesifikke tall på hvor mange som hopper av treningen.

Virkes Anne Thidemann mener det er en myte at det er så mange som ender opp som støttemedlemmer.

- I Virkes befolkningsundersøkelse kommer det frem at ni av ti som melder seg inn på et treningssenter i januar fortsetter å være aktiv minst en gang i uka resten av året, sier hun.

Slik får du nyttårsforsettet til å vare
Elixias Kim Kristiansen gir råd om å begynne i det små, og heller øke treningsmengden etter hvert. Han mener mange går for hardt ut og bruker opp all energien.

Også Kenneth Olsen fraråder medlemmene å ta seg vann over hodet.

- Sett realistiske mål som er gjennomførbare. Sett av tidspunkter i kalenderen for trening, gjerne faste dager hver uke. Da vil det gjøre ekstra vondt hvis man sluntrer unna, avslutter han.