Sørnett

Øltørste kristiansandere

TAPP: Tellef Dannevig brygger seks forskjellige type øl på Christianssand Brygghus i Tollbodgaten. Det er unikt i Kristiansand, men det har vært en stor suksess. (Foto: Ole Henrik Hansen)

TAPP: Tellef Dannevig brygger seks forskjellige type øl på Christianssand Brygghus i Tollbodgaten. Det er unikt i Kristiansand, men det har vært en stor suksess. (Foto: Ole Henrik Hansen)

Christianssand Brygghus er det eneste utestedet i Kristiansand som brygger eget øl. Det har blitt en stor suksess.

Publisert:

I september 2012 ble Christianssand Brygghus startet opp i Tollbodgaten midt i Kristiansand sentrum. Spesielt for stedet er det at baren og spisestedet brygger ølet selv, som første til å gjøre det i Kristiansand.

Ideen for et eget bryggeri på stedet kom etter at blant annet brygger Tellef Dannevig hadde sett seg lei av de samme pilsene.

15 000 liter

Etter snart et halvt år i drift er Dannevig mer enn fornøyd med responsen.

- Jeg visste folk var glad i øl, men jeg visste ikke at folk i Kristiansand var glad i det. Vi hadde tro på at det skulle gå bra, men det har gått over all forventing så langt, forteller Dannevig, som har trappet opp bryggingen siden oppstart.

Da Christianssand Brygghus åpnet i september i fjor hadde stedet 6 000 liter egenbrygget øl klart til åpningen. I dag brygges det to ganger i uka, med en produksjon på 15 000 liter øl hver eneste uke.

Dannevig forteller også at stedet til enhver tid skal ha seks forskjellige sorter øl på tapp, men at det har hendt at enkelte øltyper har blitt utsolgt. Den det går mest av er den lyseste typen, som ikke er langt unna pilsøl.

[img80102_2LM]

Selvlært

I tillegg til deltidsjobben som brygger på Christianssand Brygghus, har Dannevig kontorjobb. Sørlendingen har imidlertid brygget øl på hobbybasis.

- Som alle andre har jeg brygget mye øl hjemme. Det er noe jeg har lært meg selv, og jeg er veldig glad jeg fikk denne jobben. Den er spennende og det er stor variasjon, sier han, der han står ved mikrobryggeriet av typen Flecks fra Østerrike. Hva bryggeriet koster vil han ikke røpe, men han kan avsløre at det kostet en syvsifret sum.

Dannevig bruker tre uker på å brygge de lyseste ølene, mens det tar fem-seks uker å brygge de mørkere. Han lager fem faste øl, mens den siste øltypen er en spesial.