Sørnett

Satser på vinyl

Finn Ø. L. Alvær (32) har allerede flere faste kunder. (Foto: Magnus Nødland Skogedal)

Finn Ø. L. Alvær (32) har allerede flere faste kunder. (Foto: Magnus Nødland Skogedal)

Sørlendingen Finn Øyvind Lindeland Alvær åpner snart LP-butikk i sentrum.

Publisert:

- Idéen til butikken kom ganske spontant, sier Finn. 32-åringen ante ikke at det var såpass stor etterspørsel på vinyl, og nå åpner snart dørene i Dronningensgate 70. Noe navn til butikken er enda ikke kommet på plass, men Finn har noen forslag selv.

- Det hadde vært kult å kalle butikken for "Plata", men det har vel noen negative forbindelser, smiler han.

Andre forslag er blant annet "Finnyl" og "Skiva". Butikken har ikke offisielt åpnet ennå, men allerede er det flere som daglig tar turen innom for å se om de kan finne det de leter etter.

60-70-tallet populært

Foreløpig står LP-platene i kasser på gulvet, mens Finn jobber med å få tak i hyller. Selv er han stor fan av progrock, men det er ikke det som selger mest.

- Band som Led Zeppelin, Black Sabbath og Judas Priest forsvinner fort. Får jeg tak i Nirvana går det også med én gang, sier Finn. 60- og 70-tallet var storhetstiden for vinyl, og følgelig er det også utgivelser fra denne tiden som er mest populære. Platene får Finn tak i gjennom samlere, og noen bytter han også til seg.

Utvalget i butikken er det ingenting å si på. Her får man tak i alt fra dødsmetall til kristen visesang. Finn sier at kundene hans

[img52186_2RM]

er like varierte som utvalget.

- Her kommer både 16-årige jenter og menn i 70-åra, men det er mest menn som kommer innom. Butikken har også noen faste innom, som gjerne slår av en prat og setter seg ned for å høre på forskjellige skiver.

Sjeldne skatter

I tillegg til flere masseproduserte plater, har Finn også skaffet seg mange plater som er trykket i begrenset opplag.

- I lille Norge er det veldig mange samlere, og mange sjeldne utgivelser, sier han. Signerte plater av blant annet Motörhead er innrammet, og skal snart opp på veggen.

I tillegg til et rikt utvalg av internasjonale utgivelser, har butikken også flere norske band. Raga Rockers, Kaizers Orchestra, Turboneger og DeLillos er blant utvalget. Nyere utgivelser finnes også, men det er først og fremst det gamle det går mest av hos Finn. Han har selv vært interessert i musikk siden han var 7-8 år, og musikkinteressen deler han med familien.

- Jeg får ikke lov av min mor å selge Bob Dylan, de vil hun ha selv, smiler Finn.

Her finner du butikkens Facebook-side.