Sørnett

Selvlært kunst på Galleri Bi-Z

Foto: Sondre Torkelsen

Foto: Sondre Torkelsen

TheMoen stiller ut sine psykedeliske og pop-art-inspirerte tegninger - og - for første gang - malerier.

Publisert:

- Jeg vil beskrive kunsten min som pop-art. Den kan nok også betegnes som low-brow, mye grunnet humoren i bildene, men jeg har ikke den mørke humoren om sex og vold i maleriene, sier kristiansanderen Terje Moen, eller TheMoen som han signerer bildene sine med.

Pop-art er en kunstretning som gjorde sitt inntog på kunstscenen på 1950-tallet. En cola-boks, en kjent skuespiller, en bil - alt kunne være grobunn for et kunstverk.  TheMoen, som opererer innenfor denne sjangeren, bruker motiver som artistene Lana del Rey og Twisted Sister i verkene sine.

Ikke et tydelig budskap

I motsetning til kunstnere som Vebjørn Sand og Bjarne Melgaard har Terje Moen ingen kunstutdannelse.

[img104540_2RM]

-  Jeg kom nokså sent i gang som kunstner. I mange år drev jeg med musikk, spilte i band og gav ut en del utgivelser. Jeg har alltid holdt på med kunsten, men musikken gav mest utbytte. Etter at jeg ble edru i 2003 har jeg satset mer og mer på kunsten. Jeg har ingen kunstutdannelse og har lært meg alt på egenhånd, men nå tjener jeg nok til å leve av det.

Ifølge Moen trenger ikke kunst å ha et tydelig budskap eller fortelle noe konkret. Noen ganger skal det bare være underholdende og gøy å se på, og trigge til en tankeprosess.

- Det er som et klassisk musikkstykke hvor komponisten vil at melodien skal bevege lytteren uten å fortelle så fryktelig mye. Det er viktig at det "flasher" i øyene med farger og motiver.

Psykedeli og humor

Moen beskriver deler av kunsten sin som psykedelisk - en teknikk som bygger mye på svingende og svaiende former og sterkt oppdrevene farger - og andre deler som noe mer humoristisk og uhøytidelig. Variasjon i verkene er også viktig for gallerieier Bernt Bisseth.

-  Vi ville ha noe mer noe mer enn bare tegninger, så vi fikk han til å male noen malerier – og det har vært en kjempesuksess, sier Bisseth.

Som kanskje det viktigste galleriet mellom Stavanger og Kristiansand, er utstillingen på Bi-Z viktig for kunstnere som TheMoen.

- Vi får se hvordan det går med åpningen, men jeg er veldig fornøyd med å få stilt ut bildene mine her.

[img104540_3LM]