Sørnett

Skøyte-ekstase på Solholmen skole

Begeistringen er stor hos SFO-barna! Foto: Helena Erlingsdottir

Begeistringen er stor hos SFO-barna! Foto: Helena Erlingsdottir

Med opprømte skrik og begeistret latter fyker de forbi i en rasende fart, barna på Solholmen skole.

Publisert:

-    Nå kan vi stå på skøyter hele tiden! Det er kjempegøy, forteller Mari Xin (8) fra SFO entusiastisk.

De rekker knapt å få i seg ettermiddagsmaten før de igjen løper ut for snøre på seg skøytene og ta på seg hjelmene. Det er ikke bare SFO-barna som har glede av banen, hele barneskolen er aktive på isen. Syvende klasse på Solholmen har lagt gymtimene til isbanen og i dag er det hockey som står på timeplanen.

Natalie (12) er glad for at skolen har laget en ny skøytebane.

-  Jeg synes det er veldig kult at skolen har bygd en helt egen bane til oss. Det er litt humpete, men veldig gøy.

Klassekamerat Sander (12) er enig.

-    Det er veldig bra at vi har vår egen bane, alle de andre i byen blir så fulle. Selv om vi snart slutter på barneskolen bor vi jo her, og kan bruke den i mange år fremover.

 

Både rektor, inspektør og vaktmester har lagt ned mangfoldige timer med vanning for å få isbanen klar. Et skår i gleden var når en bil av ukjent grunn valgte å kjøre over banen før isen hadde fryst. SFO barna forteller at banen er blitt litt humpete på grunn av hærverket.

[img30445_2RS]

-     Det er litt vanskelig å kjøre i kantene nå, det er litt lettere å falle da, forteller Daniel (7).

Rektor Hallvard Auestad er selv vokst opp med skøyter på beina og mener det har gitt ham mye, derfor ville han gi skolebarna samme muligheten. Auestad kan fortelle at responsen har vært helt vill. Banen som har vært åpen noen få dager, blir brukt både i skoletiden og på ettermiddagen. Skøytebanen er opplyst, så skolen oppfordrer både store og små til å ta med seg kakao og komme seg ut på ettermiddagene og kveldene. Han etterlyser også ildsjeler som er villige til å hjelpe til med vanningen.

 

 

[nggallery id=121]

#hockeyVis flere

#skøytebaneVis flere

#solholmen skoleVis flere