Sørnett

Hun skal hete Snø

Nyfødt: Snø kom til verden 13. januar 2013. Foto: Privat

Nyfødt: Snø kom til verden 13. januar 2013. Foto: Privat

For en måned siden fikk Runar og Maja Maria Tonheim sitt første barn. Nå har paret endelig fått navneønsket sitt oppfylt av Folkeregisteret, og kan døpe henne ”Snø”.

Publisert:

Runar og Maja Maria Tonheim er bosatt i Kristiansand, men Maja Maria er opprinnelig fra Vietnam hvor ”Tuyet”, som betyr snø, er et mye brukt navn.
- Det er fint at navnet er så lett å oversette til flere språk. Det vil være naturlig at de vietnamesiske slektningene våre kaller henne ”Tuyet”, forteller Runar.

Tilfeldig idé

- Opprinnelig oppstod navneideen mens jeg satt i bilen og kjørte. Ikke noen stor åpenbaring, men jeg smakte litt på navnet og likte det veldig godt. Sannsynligvis snødde det den dagen, sier Runar Tonheim.

Snø er det første barnet i Norge med dette navnet. Runar har tenkt nøye gjennom hva han legger i navnets betydning:
- Snø er et vakkert og enkelt navn med en egenart som vi ønsker å gi til vår lille datter. Navnet gjenspeiler uskyld og renhet, i tillegg til at det er en fin fargekontrast til hennes gylne farge og svarte hår.

[img82930_2RM]

En litt annerledes søkeprosess

- Kona mi leverte inn navnesøknad hos alltinn. Vi fikk først opp at vi hadde skrevet feil i feltet ”Fornavn”, og måtte sjekke stavemåte. Så når vi bekreftet at den var riktig, måtte vi skrive en begrunnelse for hvorfor. Et vanlig navn ville nok automatisk blitt godkjent uten begrunnelse, forteller Runar Tonheim.

 

#kristinasandVis flere

#maja maria tonheimVis flere

#runar tonheimVis flere