Sørnett

Slik blir sørlandssommeren

Er du lei av snø og slaps? Da kan du glede deg til sommeren. Sørnett har snakket med lokale arrangører, og her er det som skjer på sørlandet i sommer.

Publisert:

Kristiansand byr blant annet på konserter og arrangementer på løpende bånd.

Hove festivalen
Hove festivalen er kanskje et av de viktigste arrangementene på sørlandet om sommeren. Festivalen går av stabelen 26.juni, og allerede er en rekke store artister bekreftet. Snoop Dogg, Skrillex, Wiz Khalifa, Dropkick Murphys og Ed Sheeran er blant de store stjernene som tar turen til sørlandet i sommer.

Palmesus
Midt på bystranda i Kristiansand holdes det fra 6. juni en stor strandfest. Det blir blant annet konsert med verdenskjente stjerner som Taio Cruz.

- Vi ønsker å skape tidenes beste gjennomføring, og har ny rekord i antall solgte billetter så tidlig, sier Ketil Børstein Stensrud, ansvarlig for markedsføringen av Palmesus.

- Jeg tror det er veldig positivt for Kristiansand at det skjer noe i Kvadraturen som ikke bare er for 40-åringer, sier bookingansvarlig, Heine Strømme.

I tillegg til konserter og festivaler, finne de klassiske sørlandsopplevelsene.

Uavklart: Espen Hoff fikk en vridning i kneet mot Kongsvinger søndag. (Foto: Sindre Lindstrøm Andersen)

Uavklart: Espen Hoff fikk en vridning i kneet mot Kongsvinger søndag. (Foto: Sindre Lindstrøm Andersen)

Dyreparken og Sabeltann
I Kristiansand finner du hele Norges dyrepark. Siste nyhet er Abra Havn, som gjør det mulig å overnatte i en ekte sjørøverlandsby. Kongen på havet har også sitt hjemsted i dyreparken, og hver sommer spilles den populære forestillingen om Kaptein Sabeltann. I år blir det "Kaptein Sabeltann og havets hemmelighet".

Sommerstemning i byen
Dersom du ønsker en mer avslappet sommer, finnes det uendelige muligheter i sentrum. Sjømat på Fiskebrygga, reker på bryggekanten, shopping i Markens, bading på Bystranda , rusletur i gamlebyen, besøk på museer og gallerier er noen eksempler.

Det er med andre ord mye å finne på i Kristiansand om sommeren.