Sørnett

Sørlandsutøver på cheerleading-landslaget

Kamilla da hun trente for Kristiansand studentidrettslag. Foto: Kamillas instagram

Kamilla da hun trente for Kristiansand studentidrettslag. Foto: Kamillas instagram

Kamilla Leganger- Krogstad (21) er den eneste jenta på Sørlandet som fikk plass på landslaget i cheerleading.

Publisert:

Her ser du Leganger- Krogstad gjøre forskjellige akrobatiske triks:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=O74xzYghzzs[/youtube]
- Jeg var sykt sjokka da jeg gikk videre. Jeg hadde aldri trodd det, så jeg satte meg mål om å i hvertfall komme videre til dag to i uttaket. Derfor ble jeg helt i ekstase når jeg fikk vite at jeg var videre, det var jo så mange flinke, forteller en engasjert Leganger-Krogstad.

Uttaket foregikk 20-22 september, hvor utøvere fra hele Norge møtte opp til en såkalt ”try out” i Oslo.

Hvem som helst kan møte opp til uttaket, men det er høye krav til styrke og turnferdigheter.

- Uttaket var ganske tøft. Det bestod av en rekke styrketester hvor vi skulle stå i planke, spenst-tester og styrkeøvelser i ribbevegg. Videre skulle vi øve på kast i grupper på fire, og deretter omrokkere på gruppene for å vise at vi klarte å tilpasse oss og samarbeide med flest mulig. Alle måtte beherske en rekke turnøvelse som salto, stift, rulle - stillestående og med fart.

Det store målet med en landslagsplass er å representere Norge i VM i April. VM arrangeres i cheerleadingens hjemsted – USA, nærmere bestemt Orlando.

Leganger- Krogstad har nylig startet på Vennesla Cheerleading team, men var tidligere utøver på Kristiansand studentidrettslag, og har til sammen drevet med sporten i 3 år. I tillegg har hun fra hun var liten av gått på turn og stup, noe som er en stor fordel i sporten.

- Cheerleading består jo av flere deler; turn, pyramide, dans, stunt og hopp, forteller hun.

Fremover venter mye trening, for det er nemlig ikke garantert at sørlandsutøveren får bli med til VM.

- Vi er delt inn i 8 grupper, hvor seks grupper skal gjennomføre konkurransen, og en gruppe er reserveutøvere. Det betyr at en gruppe ikke får  være med til USA. Men før det er bestemt, blir det treningshelger og landslagssamlinger hvor vi skal prøve å lage den beste rutinen fram mot mesterskapet.