Sørnett

Sørnett hjelper deg

Katedralen: Katedralen i Barcelona er en av mange severdigheter. Foto: Wikimedia

Katedralen: Katedralen i Barcelona er en av mange severdigheter. Foto: Wikimedia

Er du usikker på hvor du vil dra på ferie? Her kan du lese deg opp på hva de nye reisemålene fra Kjevik har å by på.

Publisert:

Fra april blir det enklere for deg som ønsker å reise til utlandet. Da kan du fly til flere spennende destinasjoner, rett fra Kjevik. Vi har sett nærmere på de åtte nye destinasjonene, og hjelper deg med å finne ut hvor du skal reise neste gang.

 

 

Barcelona:

Barcelona er Spanias nest største by og en av verdens viktigste havnebyer. Byen er et av verdens mest populære reisemål, og her finnes et bredt utvalg av severdigheter. Blant disse finner du katedralen, fotballaget Barcelonas hjemmebane Camp Nou, og Picasso-museet, for ikke å snakke om den vakre arkitekturen som preger byen. Byen passer også den festglade. I Barcelona er man våken når resten av Europa sover!

Språk: Katalansk og spansk
Folketall: 1,6 millioner innbyggere
Valuta: Euro
For deg som: Vil ha litt av alt.


 


 

 


Berlin:

[img74227_2RM]

Berlin er Tysklands hovedstad, og har gjennomgått en stor forandring de siste årene. Etter murens fall har byen blitt en dynamisk by i hjertet av Europa, med et mangfold av severdigheter. Byen har et enormt tilbud av kunst, kultur, musikk og annen underholdning. Byen er også midt i blinken for de som er glade i shopping! Brandenburger Tor er Berlins mest kjente landemerke, og er absolutt verdt et besøk. Bygningen blir regnet som symbolet på gjenforeningen etter Berlin-murens fall.

Språk: Tysk
Folketall: 3,2 millioner
Valuta: Euro
For deg som: Er ute etter en fascinerende blanding mellom historie og nåtid.


 

 

[img74227_3RM]

Dubrovnik:

Dubrovnik er en moderne by, samtidig som den er preget av middelalderen og barokken. Byen har utviklet seg ut fra Gamlebyen, som i dag er full av butikker, kafeer og utesteder. Byen har også vakre strender og krystallklart vann, og er absolutt en by man bør se nærmere på om man planlegger en sommerferie.

Språk: Kroatisk
Folketall: ca. 50,000
Valuta: Lipas
For deg som: Ønsker en rolig middelhavsopplevelse.


 


 

 


London:

[img74227_4RM]

London er Storbritannias hovedstad, og har en historie som strekker seg flere årtusener tilbake. London regnes som et av verdens viktigste sentre, innen politikk, økonomi og kultur. Få byer har et like rikt utvalg av severdigheter som London. Byen utvikles stadig og er i konstant forandring. I bydelen Soho, som ligger i hjertet av London, finner du en haug av butikker, barer og utesteder, i tillegg til Notting Hill, som er kjent fra filmen med samme navn. Andre severdigheter man bør besøke er Big Ben, Tower of London, og London Eye, og blir du sulten kan du ta turen til sinna-kokken Gordon Ramseys restaurant.

Språk: Engelsk
Folketall: 7,8 millioner
Valuta: Pund
For deg som: Har lyst på en innholdsrik weekend-tur til en storby.


 

 

[img74227_5RM]

Nice:

Nice ligger ved den franske riviera, og er en middelhavsby som passer for folk i alle aldre. Byen kan friste med flotte strender og knallblått hav, men her er det også mye å gjøre for den som er interessert i det kulturelle. Her finner du flere museer og katedraler, og har du kun lyst til å ta en spasertur og titte, er byen full av gågater, med flotte kafeer og moderne butikker i alle kriker og kroker. Har man tid til overs kan man også ta en dagstur til Cannes, Monaco eller Saint-Tropez.

Språk: Fransk
Folketall: 350,000
Valuta: Euro
For deg som: Lengter til varmere strøk og en by som kan tilfredsstille folk i alle aldre.


 

 

[img74227_6RM]

Palma:

Palma er navnet på den største byen og havnen i Mallorca. Mallorca er en middelhavsperle, hvor både de som er ute etter luksus og de som er interessert i kultur og kunst vil trives. Her har du muligheten til å bo i både gamle slott og palasser, og nyte dagene på de flotte strendene. På kveldtid våkner Palma til live, og byen kan skilte med et variert barmiljø.

Språk: Spansk
Folketall: ca 800,000
Valuta: Euro
For deg som: Vil både slappe av og feste i varmere strøk.


 

 

[img74227_7RM]

Paris:

Paris, eller «Kjærlighetsbyen», er verdens mest besøkte by. Notre Dame, Eiffeltårnet og Champs Elysses er i seg selv grunner nok til å ta turen til Frankrikes hovedstad. Byen er kjent som en verdensmetropol, og er et populært reisemål for mange, og kanskje spesielt for par som ønsker å pleie kjærligheten. Paris er også full av middelalderske monumenter og flotte byggverk, og har du ikke sett Eiffeltårnet enda, er det kanskje på tide?

Språk: Fransk
Folketall: 2,8 millioner
Valuta: Euro
For deg som: Vil på romantisk tur med din kjære.


 

[img74227_8RM]

Parma:

Parma er Italias sentrum for matindustri, og er kjent for sin parmesanost og parmaskinke. Byen er også et viktig sentrum innen kunst og kultur, og byr på en rekke kunstverk som katedralen, dåpskapellet og det berømte teatret Teatro Regio. Byen har også mange kafeer, så her er det bare å sette seg ned og nyte en god kopp kaffe og en italiensk delikatesse.

Språk: Italiensk
Folketall: 175,000
Valuta: Euro
For deg som: Er glad i mat og kunst.