Sørnett

Spilte så svetten rant

Oslo Ess gav full trøkk under gårsdagens konsert (Foto: Magnus F. Johannessen)

Oslo Ess gav full trøkk under gårsdagens konsert (Foto: Magnus F. Johannessen)

Punkrock-bandet Oslo Ess rocket scenen på Kick i går kveld, folk hoppet rundt og sang av full hals.

Publisert:

 

Oppvarmingsbandet Anton Ruud i Terapi rakk ikke å gjøre seg ferdig før publikum på Kick begynte å rope etter kveldens hovedattraksjon, Oslo Ess.

De røde scenegardinene går igjen. 10 minutter går forbi. Teppet går opp. Oslo Ess står på scenen. Musikken fyller rommet og publikum jubler. De spiller «Gaselle i Tigerstaden» fra sitt nye album. Publikum synger for full hals.

Oslo Ess ga ut sitt debutalbum «Uleste bøker og utgåtte sko» 11. mars 2011. De kom til urørt-finalen i 2011, og havnet på VG-lista i mange uker. I januar 2012 kom den første singelen fra den nye plata, den heter «Caroline» og handler om ungdomskjæresten til vokalisten Åsmund Lande. 17. august slapp Oslo Ess sitt andre album kalt «Verden på nakken, venner i ryggen». Dette albumet lå lenge på 1. plass på VG-lista Topp 40.

Oslo Ess-gutta, anført av energibomben Åsmund Lande, gir full gass i hver låt og svetten renner som en foss. Settet var krydret med hiter som «Hold deg våken», «Alt jeg trenger», «Bislett Stadion», «Caroline» og «Klin gærn».

Bandet hadde god kontakt med publikum og stilte spørsmål som «Går det bra?» og «Har dere det gøy?» med brukbar respons fra de tilreisende. De fortalte også publikum om hvordan sangene deres ble til, og hva de forskjellige sangene handlet om. Rett før de begynte å spille «Klin Gærn» ropte vokalisten «Var det noen som sa vi er klin gærne!?»

Bandet er kjent for å være et bra liveband, noe de viste til gangs i går.

Oslo Ess har uttalt at de ønsker å spille 200 konserter i år, og høydepunktet var da de spilte på VG Lista topp 20 i Oslo foran 60.000 elleville publikummere i sommer.

Stemningen på Kick var heller ikke så verst. Publikum sang, dansa og rocka. Bandet avsluttet med sin mest kjente låt, «Alt jeg trenger», og det var alt Kristiansand-publikummet trengte for å danse hele veien hjem.

[slideshow id=356]