Sørnett

Stas med Eurovision selv om Norge røk ut

Sivertsen og sønnen danser til Eurovision-sanger. Foto: Iris Elin Ullvang

Sivertsen og sønnen danser til Eurovision-sanger. Foto: Iris Elin Ullvang

Hanne Sivertsen og hennes lille familie på tre har allerede fått på seg finstasen. På bordet står det muffins, smågodt og chips; om ikke lenge begynner årets Eurovison-finale.

Publisert:

 

Hanne Sivertsen og sønnen Ola på snart 2 år har fått på seg finstasen og danser til årets Eurovision-sanger. Sivertsen har vært stor fan av alt som har med Melodi Grand Prix og Eurovision helt siden hun først så Finn Kalvik med "Aldri i livet" i Eurovision-finalen i 1981. Kalvik fikk forøvrig 0 poeng og havnet dermed på siste plass.

- Jeg tror jeg var fem år første gang jeg så det på TV og har derfor fått et veldig spesielt forhold til "Aldri i livet". Jeg kommer fra en Grand Prix-familie og tvillingsøsteren min er en ennå større fan enn meg. Daniel hadde nok ikke vært fan hadde det ikke vært for meg. En kan godt kalle oss blodfans, vi er ikke flau over det.

Samboer Daniel Naglestad har aldri vært noen stor fan, men etter 5 år som kjæreste med Sivertsen har også han blitt engasjert.

- Jeg har nok bare blitt dratt med, men jeg husker godt når jeg var på et vorspiel og Alexander Rybak vant. Det var god stemning, forteller Naglestad.

Sivertsen pleier av og til å spille musikk fra Eurovision på jobb, med delte tilbakemeldinger.

- Jeg pleide å ha slik musikk når jeg var instruktør på treningssenter ettersom det er mye bra rytme som passer til treningen. Da fikk jeg ofte mye skryt for det, siden det var musikk de fleste ikke hadde hørt før. Jeg jobber som tannlege og har også hørt på det når jeg har hatt pasienter, men noen ganger har sekretæren måtte bedt meg om å dempe meg litt, smiler Sivertsen.

 

[img142887_2LM]

 

Ikke spesiell nok

Norges representant Agnete Johnsen klarte ikke å kvalifisere seg til finalen i år, noe Sivertsen både ser fordeler og ulemper med.

- Jeg ble sykt skuffet over at Norge floppa, men da blir det ikke de samme nervene og man slipper nedturen i morgen. Uansett hvem som vinner så er det god stemning. Dette er vel det eneste punktet i livet jeg er patriotisk på.

Det har blitt spekulert i om noe av grunnen til at Norge ikke kom videre var mangel på intervjuer og PR av Johnsen i forkant av semifinalen. Familien heiet selv på Johnsen i Melodi Grand Prix-finalen, men tror ikke at markedsføringen var problemet.

- Jeg tror egentlig ikke PRen var problemet. Jeg tror rett og slett at sangen ikke var spesiell nok. Det var tydelig at hun (Johnsen) var nervøs, det ble litt surt.. jeg måtte skru ned lyden fordi jeg ble litt nervøs på hennes vegne.

Sivertsen har som alltid fulgt godt med på alt som er av Eurovision i forkant og har så klart også noen andre favoritter når norge ikke lenger er aktuell.

- Det er så sykt bra kvalitet i år og helt umulig å forutse hvem som vinner. Latvia, Italia, Bulgaria, Spania, Ukraina.. Sverige er også veldig bra, ramser Sivertsen opp.

 

[img142887_3LM]

 

Live fra stuen

Den lille familien på tre er faktisk så glade i arrangementet at de i årets Melodi Grand Prix-finale representerte Sørlandet under poengutdelingen.

- Jeg hørte tilfeldigvis på NRK Sørlandet at du kunne sende inn mail til NRK, og fem dager etter at jeg hadde sendt mail ble vi ringt opp. Da kom det et TV-crew på finale-dagen og filmet oss live fra stuen vår når det var vår tur til å lese opp poeng, forteller Sivertsen.

Selv om de hadde både øvelse og generalprøve før showet gikk likevel ikke alt helt etter planen.

- Ola var litt urolig og fikk lov til å leke med en mobil. Rett før vi skulle lese opp siste poengsum klarte han å ringe meg opp på iPaden som vi leste poengene fra, slik at vi ikke så noen ting på direkten. Det var noen lange sekunder det, ler Naglestad.

 

[img142887_4LM]

 

Alt kan skje

Når det endelig er klart for finalen setter familien seg godt til rette i sofaen. Ola finner raskt ut at han vil opp på bordet og her fortsetter dansen. Sivertsen er oppglødd og vet godt hva hun liker best med hele opplegget.

- Først av alt så er det bare en gang i året. Det er nostalgi - det er julaften, bursdag, 17. mai og Grand Prix liksom. Det er direkte, alt kan skje. Det er glitter, glamour og sprø bidrag!

 

#EurovisionVis flere