Sørnett

Sterke karer

Knut Øystein Lauvdal (65) er ikke redd får å legge på ekstra vekter.

Knut Øystein Lauvdal (65) er ikke redd får å legge på ekstra vekter.

-Jeg var ganske sterk i benkepress i 1965, men det er en stund siden, sier Knut Øystein Lauvdal (65) som er i gang med ukas første treningsøkt.

Publisert:

Det er hele 47 år siden Knut Øystein var 18 år og hadde sine glansdager i benkepress. Selv om det er tydelig at han fremdeles har teknikken inne under vektstanga, er ikke dette lengre hans favoritt øvelse.

-For øyeblikket synes jeg bulgarsk knebøy er veldig spennende, den øvelsen kan du gjøre på sofaen og på gulvteppet hjemme, sier Lauvdal (65).

Gjennomsnittsalderen på Spicheren i Kristiansand har økt betraktelig den siste tiden. Tre ganger i uken strømmer den eldre garde til treningssenteret for å være med på et spennende trenings og forskningsprosjekt.

-Datteren min meldte meg opp på dette prosjektet, det var en overraskelse. Det var mange som var påmeldte, derfor hadde de en loddtrekking for å avgjøre hvem som skulle få være med. Jeg var en av de heldige som ble trukket ut. Det er jeg veldig glad for, vi er en bra gjeng, sier Lauvdal (65).

Thomas Bjørnsen og Svein Salvesen har valgt dette prosjektet som deres masteroppgave i idrett ved UiA. De skal kontrollere og følge opp rundt 53 menn i alderen 60-80 år. Gutta har klare mål om hva de ønsker å oppnå i løpet av de 12 ukene de skal trene de eldre karene.

-Vi ønsker å se på hvordan antioksidanter kan påvirke fremgang etter styrketrening, både i økning av muskelmasse og styrke. Det er gjort litt studier på yngre personer før, men ikke eldre, sier Thomas Bjørnsen.

[img70262_2RM]

Så langt er de veldig fornøyde med innsatsen gruppene har vist. Med hele tre økter på en time hver gang er det harde uker i vente frem mot jul.

-De er veldig takknemlige og motiverte, det er absolutt givende for oss å kunne trø til med inspirasjon og kunnskap. De bare trekker det til seg, det er en lærevillig og flott gjeng, sier Svein Salvesen.

Sjekk ut videoen hvis du ønsker å se karene i action: 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=m3OH8YBYr4k&feature=plcp[/youtube]