Sørnett

Store forventninger til morgendagen

ILLUSTRASJONSFOTO

ILLUSTRASJONSFOTO

17. mai er isdagen over alle dager, og Hennig Olsen Is har forberedt seg på å møte de ishungries etterspørsel helt siden juletider.

Publisert:

- Vi startet med planlegging av produksjonen for mai måned allerede i starten av januar, så vi regner med at isutsalgene har nok is på nasjonaldagen, sier markedsdirektør Espen Hennig Olsen til Sørnett.no

Enestående sesong
- Det fine været i april har ført til at vi har solgt veldig bra så langt i år. På et tidspunkt havnet vi litt på hælene med tanke på issalget i mai, men det ser ut til å ordne seg, melder en fornøyd Olsen.

[img41451_2RS]

Han forteller at omsetningen fra issalget varierer med over 30 millioner kroner, avhengig av om man er heldig med været eller ikke. Mai måned ser veldig lovende ut så langt og 17.mai er, ikke overraskende, årets beste dag for isprodusenten.

Kakesalget til himmels
På Dampbageriet i Kristiansand er det stor pågang om dagen. Den blide ekspeditøren Maren kan fortelle at det er mange som velger å bestille kake derfra, fremfor å bake selv.

-Vi har fått massevis av bestillinger av ulike kakesorter, så det er veldig gøy, sier hun.

[img41451_3RS]

Den største kaken de har bak disken er en marsipankake for 16 personer. Prisen på en slik kake er i overkant av 500 kroner, og prydes selvsagt av det norske flagget.

Knallsol i vente
Det alle lurer på i ukene før 17. mai er hvordan været kommer til å bli. Meldingene har variert fra regn til overskyet og sol. Nå tyder alt på at Kristiansand kommer til å bli den store værvinneren på nasjonaldagen. Både Yr, Storm og Pent.no kan melde om skyfri himmel og knallsol, i hvert fall de viktigste timene, da folkelivet skal yre som mest, fra klokken 12 til 18. Selv om det vil være noe mer overskyet på morgenen og kvelden, er det lite som tyder på regn.