Sørnett

Syklistene er tilbake

Ole Rath ber syklister og bilister ta det med ro (foto: Kristian Hole)

Ole Rath ber syklister og bilister ta det med ro (foto: Kristian Hole)

- Syklistene vender tilbake etter vinteren. Da er det viktig at alle tar hensyn og viser forsiktighet, sier Ole Rath ved Trygg Trafikk i Kristiansand.

Publisert:

Det har vært mange sykkelulykker hitill i vår. Bare denne uka har minst fire personer blitt skadd i sykkelulykker - alle  i morgenrushet. Årlig blir det registrert hele 13 000 sykkelulykker på landsbasis.


- Det har vært mange sykkelulykker hitill i år. Både sykkel mot sykkel, sykkel mot bil og sykkel mot gående, sier operasjonsleder Øyvind Andersen ved Kristiansand politistasjon.

- Folk har konkurranse med seg selv
Ole Rath merker seg at mange sykler eller kjører fort. Han påpeker at det ikke er så mye tide å hente på å kjøre for full gass.

- Noen tror de kommer så mye fortere fram ved å sykle fort. Dette  gjelder også de som kjører bil. Tilfeller er at det er lite å tjene på denne hastigheten, særlig over korte distanser. Mange virker til å ha konkurranse med seg selv - å komme seg fortest mulig på jobb, sier Rath.

Viktig å finne roen
Rath mener at folk bør ta det med ro og ta hensyn til andre trafikanter.

- Syklister bør vite at de kan være vanskelige å se, men samtidig må bilistene også følge med. Det er viktig at vi ikke krangler over hvem som eier veien. Bilister trenger ikke bli irriterte over at syklister sykler forbi dem i køen.

- Syklistene bør passere gående i gangfart
Ole Rath mener syklistene bør passere gående i gangfart der det ikke er skille mellom sykkelsti og gangveg.

- Ting kan skje, folk ser ikke alltid bak seg før de tar et skritt til siden. Det bør derfor være en regel at syklister må passere i gangfart.

[img90833_2RM]

Alle deler vegen
- Vi må forsøke å legge vekk diskusjonen om hvem som eier vegen og heller samarbeide om den. Syklister som trener har rett til å benytte veien, men bør ikke sykle så fort når det er mye trafikk og rush, da kan de heller ta denne etappen som en oppvarming eller nedtrapping etter trening. Om de skal trene for fullt, så bør de finne et egnet sted for dette, vekk fra den verste trafikken, sier Ole Rath.

Les også disse sakene: Sykkelkollisjon på Lundsbrua og 42 år gammel mann skadet

#bilerVis flere

#gåendeVis flere

#hensynVis flere

#KollisjonVis flere

#lundsbruaVis flere

#operasjonslederVis flere

#PolitietVis flere

#skaderVis flere

#sykkelstiVis flere

#ulykkerVis flere