Sørnett

Mjelde vil få inn ny tankegang

Hard trening: Startspillerne spiller i et høyt tempo, mens Mjelde gir beskjeder. Foto: Sindre Lindstrøm Andersen

Hard trening: Startspillerne spiller i et høyt tempo, mens Mjelde gir beskjeder. Foto: Sindre Lindstrøm Andersen

Før treningskampen mot Sandefjord på fredag, er Mons Ivar Mjelde klar på at alle kamper er viktige for å få inn god selvtillit og vinnermentalitet.

Publisert:

Selv om kampen mot Sandefjord på fredag kun er en oppkjøringskamp, har Start-trener Mons Ivar Mjelde klare forventninger til spillerne sine.

Viktig kamp
- Det er viktig at vi så tidlig som mulig spiller en god fotball og blir trygge på oss selv. Vi må bli vant til å skåre mål, og vant til å vinne. Derfor er Sandefjordkampen viktig, sier Mjelde til Sørnett.

Han fortsetter med at selvtillit er helt vesentlig i fotball.

- Vi må bli sikre på oss selv. Jo tidligere vi får inn vinnermentaliteten, jo bedre, forteller Mjelde entusiastisk.

Bruker kampen som trening
På tross av at bergenseren synes fredagens kamp er en viktig del av oppkjøringen, mener han at treningskamper ikke nødvendigvis bare handler om å vinne.

- Disse kampene er for å trene på ting, og øve oss. En skal ikke alltid toppe laget i slike kamper, poengterer Mjelde.

Alltid defensivt fokus
Mons Ivar Mjelde forteller til Sørnett at IK Start alltid har et konkret hovedfokus.

- I alle kamper vi spiller har vi et tydelig defensivt fokus. Vi har sluppet inn 60 mål de siste tre sesongene, og det prøver vi å gjøre noe med, sier Mjelde.

Da treneren snakker om hva han ønsker i morgendagens kamp, trekker han frem den forrige kampen mot Aalborg.

[img57239_2RM]

- Forrige kamp var vi brukbare defensivt, men for svake offensivt. I kampen i morgen må vi ha bedre rytme i angrepsspillet, og større bevegelse, konstaterer hovedtreneren.

Dette skinte igjennom på dagens trening, da det offensive spillet ble trent mye på. Mjelde roper på et tidspunkt "finish!" da en Startspiller ikke skårer på en klar målsjanse.

Temperatur på treningen
Mons Ivar Mjelde er streng når det kommer til treninger. Han gir konstante beskjeder og roper hvis ting ikke blir gjort riktig.

- Det skal være tøft, dette er en kamp! roper Mjelde under spilleøkta.

Start-spillerne hører på Mjelde, og vinnerviljen er stor. Espen Søgård retter på Mjelde da han roper feil antall skåringer på treningsfeltet.

Vil ha fire nye spillere
På spørsmål om Mjelde er fornøyd med troppen han disponerer for øyeblikket, er svaret klart.

- Nei, ikke helt fornøyd. Vi er for få. Vi har bare 16 spillere i øyeblikket, og ønsker 20. Men vi er fornøyd med dem vi har, sier Mjelde.

Hovedtreneren presiserer hvilke spillertyper de ønsker å få inn.

- Vi har for få forsvarspillere og angrepsspillere. Midtbanen er vi fornøyd med. Simon Larsen (forsvarspiller fra Vindbjart, journ.anm) kommer nok inn, og det er vi glade for, sier Mjelde.

Mons Ivar Mjelde forteller til slutt spesifikt hvor mange spillere de ønsker å signere.

- Vi ønsker en tropp på 20 spillere. Jeg tror ikke vi klarer det, men jeg tror vi får inn tre til, og dermed blir 19 totalt, avslutter Start-trener Mons Ivar Mjelde.