Sørnett

Til ungdommen

Utstilling: Utstillingen Til ungdommen på folkebiblioteket blir godt mottatt. (foto: Stine Elise Jølsett)

Utstilling: Utstillingen Til ungdommen på folkebiblioteket blir godt mottatt. (foto: Stine Elise Jølsett)

Elevene på visuelle kunstfag på kulturskolen i Kristiansand har laget en utstilling i lys av av hendelsene i Oslo og på Utøya.

Publisert:

- Det er veldig fint at skolen ville stille ut utstillingen sin her på biblioteket, sier Hortemo.

Utstillingen er en kollasj laget av elevene ved kulturskolen, etter 22. juli. Elevene begynte å lage utstillingen med en gang de startet på skolen, høsten 2011. «Til ungdommen» er laget til ofrene og de pårørende etter den tragiske hendelsen på Utøya i sommer.

Interessant grunnlag

- Det er interessant å se en kan lage noe bra, på det grunnlaget, forteller bibliotekaren.

Kollasjen består av avisutklipp og illustrasjoner av noe som kan ligne på troll eller monstere. Man kan også se at diktet "Til ungdommen" av Nordahl Grieg er limt på noen av plakatene.

Preget av hendelsen

[img55545_2RM]

Bente Jansen avdelingsleder for visuelle kunstfag ved kulturskolen, forteller at elevene begynte å lage den rett etter hendelsen, i og med at den var ganske aktuell på det tidspunktet. Grunnlaget for kollasjen var at elevene, og resten av Norge var veldig preget av hendelsen, siden de fleste kjente noen, eller venner av venner kjente ofre eller pårørende.

- Det var veldig naturlig å ta det opp, og gjøre noe ut av det, sier Jansen.

Flere skulle få se det

Kulturskolen valgte opprinnelig å utstille kollasjen i bystyresalen når Kristiansand bystyre skulle ha møte, men de ville at flere folk skulle få muligheten til å se det, så derfor valgte de å utstille den på et veldig offentlig sted, nemlig Kristiansand folkebibliotek.

De monsterlignende figurene på kollasjen er inspirert av H.C. Andersens figurer. Skolen valgte å lage disse monstrene fordi det var en god måte for elevene å uttrykke seg på, i tillegg til at det var en god arbeidsmåte å klippe ut og sette figurene på kollasjen.

[sniplet faktaboks]