Sørnett

Turbonegertrommis hyller Korrupt

HYLLES: Marius Jahnsen og Kim A. Kristiansen ser lyst på fremtiden til punkbandet "Korrupt". Foto: Anders Holtet

HYLLES: Marius Jahnsen og Kim A. Kristiansen ser lyst på fremtiden til punkbandet "Korrupt". Foto: Anders Holtet

Trommeslager i Turboneger, Tommy Akerholdt, mener punkbandet «Korrupt» har stort potensiale.

Publisert:

Det nyoppstartede punkbandet «Korrupt» fra Kristiansand spiller kompromissløs og hard punk. Nå høster de også ros hos en av landets ypperste trommeslagere i sjangeren.

- De er unike i at de synger så hardt, men samtidig har de melodiene de har. Det er mulig for alminnelige folk å høre på det, sier Tommy Akerholdt som siden 2011 har vært trommeslager i det internasjonalt anerkjente bandet Turboneger. Tidligere i år spilte han inn det nyoppstartede sørlandspunkbandet «Korrupt» sin første singel. Et band han har stor tro på.

- Jeg tror absolutt de kan nå langt. De spiller bra og har en fordel av å bare gjøre sin egen greie. Der ikke trise gutter, men heller ikke glade gutter. De vil bare spille kult, sier Akerholdt.

Han mener et band som «Korrupt» har vært savnet både nasjonalt og i Kristiansand.
De har tatt opp en måte å spille punk på som har blitt litt glemt, mener Akerholdt.

 

Vil spille innovativ og nyskapende musikk

«Korrupt», som består av Marius Jahnsen (vokalist i Social Suicide), Kim Alexander Kristiansen, Cato Voreland og Fredrik Nome , er enige med Akerholdt om at suksessen kan komme ved å gjøre noe eget.
- Vi ønsker selv å spille innovativ og nyskapende musikk. Jeg tror også det genererer suksess å spille noe man ikke har hørt før, sier trommeslager Kim Kristiansen.
Selv om bandet ikke har noen stor, ambisiøs agenda mener de likevel at opprøret i de er helt dødt.
- Vi er også folk som er opprørske. Det handler enda litt om et ungdomsopprør, sier vokalist Marius Jahnsen.
Foreløpig er de fornøyde med å holde seg på gateplanet, men de kan avsløre at drømmen selvsagt er å leve av musikken.
- Det er jo de fleste gutters drøm å bli rockestjerner og selvsagt hadde vi ikke hatt noe i mot det, men det viktigste for oss er å bare spille musikk, mener Jahnsen.
Bandet holder til daglig til i det som tidligere var Honningbarna sitt studio og har hatt en visjon om å gjøre det til hengeplass for byens musikkmiljø.
- Det er litt ambisiøst siden det er midt i sentrum, så det har blitt endel naboklager. Det er heller ikke innlagt vann, så det byr også på noen problemer, smiler Jahnsen.

 

Se gutta i «Korrupt» stolt vise frem sitt øvningslokale:

 

Sørlandspunk i vekst

For kun få år siden var punkmiljøet i Kristiansand så godt som dødt. Det var før Honningbarna i 2010 ga ut sin første EP og tok både den nasjonale og internasjonale scenen med storm. Nå puster både «Korrupt» og «Gatebrigaden» de for alvor i nakken. Mye tyder på at punkmiljøet i Kristiansand virkelig er i ferd med å sparke fra seg.
- Vi ser at punken i Kristiansand er i ferd med å ta seg frem og vi håper det vil skje i større grad. Vi er ikke opptatt av å ta over en trone, men gjøre miljøet enda sterkere, sier Jahnsen.
Han mener at Honningbarna sin suksess har vært mer til fordel enn en ulempe for «Korrupt»
- At Honningbarna har gjort såpass stor suksess har banet vei for andre band i Kristiansand. Sett med egoistiske øyne er det til en kjempefordel for oss.
For det er ingen hemmelighet at Kristiansand har slitt med et lite utviklet musikkmiljø i tidligere år. Jahnsen og Kristiansen mener det for det meste går på folks holdninger.
- Vi tror at om innbyggerene i Kristiansand hadde forstått verdien av et godt musikkmiljø i byen ville de betalt og gått på konserter.

«Korrupt» legger i vinter ut på en ukes lang turnè i Polen og venter i etterkant av det å ha sitt første album klart.

 

Se Korrupt sin musikkvideo "Southern Majority" her:

Korrupt - Southern Majority [Official Music Video] from SunnyD Films on Vimeo.