Sørnett

UiAs sykepleierstudenter blant de mest fornøyde

Bachelorstudenter ved Universitetet i Agders sykepleiestudie er blant de mest fornøyde i landet. Dette kommer frem i Studiebarometerets nyeste rapport.

Publisert:

Studiet som til høsten blir tildelt 59 nye plasser har blant de mest fornøyde sykepleiestudentene i landet. Studiet kommer spesielt godt ut i sammenlikning med større sykepleielinjer, som de ved OsloMet og Høgskulen på Vestlandet i Bergen. Dette kommer frem i den landsdekkende studien Studiebarometeret, som samler inn studenters meninger om deres utdanningsløp. Studien samler inn data fra universiteter, høgskoler og fagskoler over hele landet.

Universitetets bachelorprogram for økonomi og administrasjon som er et av studiene med flest plasser, har også fornøyde studenter. Studiet rangerer gjennomsnittlig eller høyere på de aller fleste punktene, men studente er mindre fornøyde med tilknytningen til det framtidige arbeidslivet enn landsgjennomsnittet, og ønsker bedre veiledning til å finne sitt fremtidige yrke.

De andre studiestedene i Kristiansand gjør det også bra. Studentene ved Ansgar Høyskole er generelt sett svært fornøyde på de fleste linjene, ofte høyere enn landsgjennomsnittet. Unntaket her er deres bachelor i musikk og helse, der studentene er mindre fornøyde enn landsgjennomsnittet på de fleste punkter.

På NLA høgskolen Gimlekollen er journaliststudentene mest fornøyde, mens studentene på programmet bachelor i interkulturell forståelse er mindre fornøyde med faget enn landsgjennomsnittet for sammenlignbare fag.

Studiebarometeret har ikke fått nok svar fra Noroff Kristiansand til å kunne publisere dataene.

Er du nysgjerrig på et annet studie? Søk og sammenlign opp til tre studier samtidig på studiebarometerets hjemmesider!

 

#noroffVis flere