Sørnett

Ikke leit å leie i Kristiansand

Fornøyd: Studentene ved UiA mener leieprisene i Kristiansand er på et akseptabelt nivå.

Fornøyd: Studentene ved UiA mener leieprisene i Kristiansand er på et akseptabelt nivå.

Leietakere i Kristiansand betaler i gjennomsnitt 3200 kroner i måneden mindre enn i Stavanger. Sørnett tok en prat med studentene for å høre hva de tenker om å leie i Kristiansand.

Publisert:

Aftenposten presenterte mandag en statistikk over hvordan leieprisene har forandret seg det siste året. Statistikken gjelder de fem største byene i Norge, og Kristiansand kommer best ut. De som velger å leie i Kristiansand betaler i gjennomsnitt 8362 kroner i måneden for leie av bolig, mot 11.534 kroner i Stavanger, som er verstingen i klassen.

Studentene fornøyde:

Hege Kristiansen, Sine Sejrup og Eline Freim er studenter ved Universitet i Agder, og blir ikke overrasket da Sørnett forteller dem om statistikken.

- Det er vel kanskje ikke så rart, siden det er en litt mindre by enn de andre på lista, mener Hege Kristiansen.

Sammen med sine to venninner går hun på sosionomstudiet i Kristiansand. De tre jentene er fornøyde med å bo i Kristiansand, men sier det er store forskjeller på priser, og at du bør bruke god tid på å finne deg leilighet.

- Noen av oss bor i studentleiligheter, som distribueres gjennom Studentsamskipnaden. Det er veldig greit, og ganske rimelig, forteller Sine Sejrup.

- Selv har jeg vært veldig heldig, og betaler ikke mye for en fin leilighet. Så det er mulig å ha flaks også, supplerer Eline Freim.

Avgjørende for studiested

Studentene forteller at de må jobbe for å få endene til å møtes. Med 6800 kroner utbetalt fra Lånekassen hver måned, går over halvparten til leieutgifter. De ser med skrekk på hvordan det hadde vært om de hadde bodd i Oslo. Hege Kristiansen mener leieprisene er med på å bestemme hvor man skal studere.

- Det er klart at jeg heller flytter til Kristiansand i stedet for Oslo, hvis jeg kan betale 3000 mindre i leie i måneden. Det er veldig mye når man ser på hva vi får i stipend, sier Kristiansen.

#stavangerVis flere