Sørnett

Positivt tilskudd til studentmiljøet

Kristoffer Toverud er en av mange biljardspillere på Østsia. Foto: Caroline Ørvik

Kristoffer Toverud er en av mange biljardspillere på Østsia. Foto: Caroline Ørvik

Stor etterspørsel har ført til at studenthuset Østsia starter opp en ukentlig biljardturnering.

Publisert:

7. februar starter Østsia opp en ukentlig biljardturnering. Dette arrangementet har vært etterspurt blant de som bruker studenthuset. Håvard Ydse (22) er ansvarlig for turneringen, og fikk selv øynene opp for studenthuset da han var innom for å spille biljard.

- Biljardbordet var for meg en inngangsportal til Østsia. Jeg ble kjent med folk da jeg var her og spilte, og jeg tror også at andre vil møte nye venner via denne turneringen, forteller Ydse.

[img51906_2RS]

Et inkluderende arrangement

Med denne biljardturneringen vil Østsia skape et tilbud med mindre fokus på alkohol.

- Det skal være et sosialt arrangement, med avslappet og koselig stemning. Her sikter vi oss inn mot et annet segment enn det vi gjør på for eksempel pubquizen, sier Ydse.

Selv om biljardturneringen finner sted på studenthuset Østsia betyr ikke det at bare studenter kan delta.

- Alle som vil kan delta. Du kan gjerne være amatør, vi har reglene lett tilgjengelig. Vi skal også ha en dommer tilstede som skal sørge for at reglene ikke blir brutt, forteller Ydse.

Populært biljardbord

Ved biljardbordet er det spent stemning, og UiA-student Kristoffer Toverd (29) er en av de som er innom for å spille. Han er på Østsia med to kompiser, og de kan fortelle at Toverud stadig er innom for å spille biljard.

- Du er jo her nesten hver dag!, sier de to og ler.

Toverud er fornøyd med tilbudet om turnering, og ser ikke bort ifra at han kommer til å delta selv.

- Jeg regner med at jeg kommer til å bli med de ukene jeg har mulighet, og synes også at prisen på 30 kroner er grei, sier Toverud.

[img51906_3RS]

Må tenke utenfor boksen

Plass-sjef ved Østsia, Renathe Bekkeli Etterlid, forteller om stort engasjement når Østsia fikk biljardbordet i 2010.

- Etter vi fikk biljardbordet sommeren 2010 har det kommet mange nye fjes til Østsia. Det er jo veldig positivt, forteller Etterlid.

Turneringen skal koste 30 kroner, og disse pengene går utelukket til finansiering av utstyr. Målet er å få kjøpt et nytt biljardbord.

- Vi måtte tenke litt utenfor boksen, og biljardturneringen blir derfor et todelt prosjekt. På den ene siden blir det et positivt tilskudd til de som liker å spille, og på den andre siden blir det en måte å finansiere et nytt bord på, avslutter Etterlid.

Nøkkelord