Sørnett

Vant pris i verdens største barnefilmfestival

Filmen "Himmelen bak huset", laget i Kristiansand, gikk til topps i verdens største barnefilmfestival. Bildet: filmweb.no

Filmen "Himmelen bak huset", laget i Kristiansand, gikk til topps i verdens største barnefilmfestival. Bildet: filmweb.no

Filmen “Himmelen bak huset” vant natt til mandag hovedprisen for kortfilmer i verdens største barnefilmfestival i Chicago.

Publisert:

Regissør Steffan Strandberg er overveldet over at filmen hans, som er laget i lille Kristiansand, gikk helt til topps.

- Det er veldig rart, nesten uvirkelig, å tenke på at filmen som vi gjennom flere år har utviklet og produsert i lille Kristiansand, får slik oppmerksomhet og anerkjennelse fra en festival som denne, sier regissør Steffan Strandberg til Norsk filminstitutt.

Filmen er basert på den kritikerroste forfatteren Gaute Heivolls barnebok, Himmelen bak huset. Den tar opp barns forståelse av savn og døden, gjennom lille Jon som lurer på hvor mamma havnet etter at hun døde.

Trodde ikke på seier

Manusforfatter Trond Arntzen røper at han ikke turte å håpe på en pris.

- Som beskjeden sørlending går man ikke rundt og tror at man vinner en pris i verdens største barnefilmfestival, sier Arntzen til Sørnett.

Han er veldig fornøyd med prisen, og tror dette kan gi både filmen og de som står bak den et løft.

- Jeg er ganske sikker på at dette vil bety større distribusjon av filmen. Det vil nok også åpne dørene til flere festivaler.

Han håper dette kan føre til større interesse for de som har jobbet med filmen, og røper at de ønsker å komme i gang med nye prosjekter.

- Vi som har jobbet med filmen ønsker å gjøre en karriere med langfilmer. Det gir nye muligheter til å møte publikum. Vi håper å komme i gang med dette så fort som mulig.

Mulighet for Oscar

Vinneren av prisen kan bli nominert til Oscar. Men Arntzen har ikke mistet fotfestet av den nylige triumfen i Chicago. Han vil ikke spekulere i en Oscar nominasjon.

- Jeg er født pessimist, og gleder meg heller over de positive tingene når de dukker opp.