Sørnett

- Vil spille for Start

Jon Hodnemyr fikk ikke kontrakt med RBK. Han er nå i dialog med Start. Foto: Kenneth Solheim

Jon Hodnemyr fikk ikke kontrakt med RBK. Han er nå i dialog med Start. Foto: Kenneth Solheim

Jon Hodnemyr (18) sier det er opp til klubbene å bli enige om en overgang.

Publisert:

- Jeg har bare gått og venta ei stund nå. Jeg har et ønske om å spille i Start-drakt, sier Hodnemyr entusiastisk til Sørnett.

Start-trener Mons Ivar Mjelde har tidligere i vinter uttalt at han vil utvide stallen fra 17 til 20 spillere. Én av disse nye spillerne skal være lokal, og Mjelde bekrefter overfor Fædrelandsvennen at Jon Hodnemyr er den det jobbes med. Venndølen beskrives som en veldig hurtig høyreback med gode holdninger.

Hodnemyr, et produkt av Vindbjarts spillerutvikling, ble tatt opp i klubbens A-stall som 15-åring i 2011. Etter et par år preget av skader og sykdom fikk han sitt gjennombrudd på Vindbjarts høyreside under fjorårets sesong. Dette resulterte i uttak til G18-landslagstroppen, der han foreløpig har fått tre kamper.

[faktaboks]

 

Rosenborg

Hurtigtoget var i forrige uke på prøvespill i Rosenborg. Tross gode skussmål fra RBK-trener Per Joar Hansen, fikk han ikke kontrakt med trønderklubben i denne omgang.

- Er du skuffa over at det ikke ble RBK?

- Nei, jeg føler det ble formulert feil i aviser. Jeg hadde ikke forhåpninger om kontrakt når jeg reiste oppover, forklarer Hodnemyr til Sørnett.

Hodnemyr fokuserer nå på Start. Han er i samtaler med eliteserieklubben og sier det er opp til Vindbjart og Start å bli enige. Han håper å være en del av gjengen som reiser ned til La Manga på treningsleir 18. februar.

- Jeg får satse på Start, og kanskje komme tilbake til Rosenborg når jeg blir eldre, sier han ifølge Adressa.no.

Sportslig leder i Vindbjart, Håvard Karlsen, sier han prater jevnlig med Start og at Hodnemyr er en spiller de synes er interessant. Han poengterer imidlertid at ingenting er avklart med tanke på en overgang. Karlsen sier likevel:

- Det vil være en fjær i hatten for Vindbjart hvis han går nå.

Han tror Hodnemyr eventuelt vil være den første av flere spillere som går fra Vindbjart til Start.

Sportslig administrativ leder i Start, Rune Jakobsen, vil ikke gi kommentar vedrørende eventuelle forhandlinger.

 

Erstatter klar

Vindbjart har allerede Hodnemyrs erstatter klar. Det er Alexander Jones som i likhet med Hodnemyr har kamper for G18-landslaget. Han kommer fra Starts rekruttavdeling, og det ser altså ut til at de to sørlandsklubbene bytter backtalenter.

- Ser dere på Jones som en erstatter for Hodnemyr?

- Absolutt. Han har litt andre ferdigheter. Det er ikke mange som har tempoet til Jon, sier Vindbjart-trener Steinar Skeie.