Sørnett

Visepop-trioen Ask er klar for norgesturné

Ask framførte sangen "Mind" for Sørnett radio. (Foto: Øyvind Bjerkestrand)

Ask framførte sangen "Mind" for Sørnett radio. (Foto: Øyvind Bjerkestrand)

Frolands-bandet Ask varmer onsdag kveld opp for islandske Asgeir Trausti på Pir 6 i Kristiansand. Det er startskuddet for bandets første landsdekkende turné.

Publisert:

- Vi vil bringe musikken vår ut i landet. Det hjelper ikke å sitte stille og håpe at folk oppdager oss, forklarer gitarist og vokalist Simen Lyngroth.

Det er tre spente musikere som møter Sørnett onsdag formiddag. På direktesendt radio framfører de låten «Mind» og viser at det bor mye talent i det unge bandet.

Gruppa består av trioen Andrea Ettestøl (vokal), Karsten Tønnessen (el-gitar)og Simen Lyngroth (akustisk gitar og vokal). Alle tre er 20 år gamle og fra Froland i Aust-Agder hvor de begynte å spille i lag på ungdomskolen. Til å begynne med spilte de mest cover-versjoner av andre sanger, men startet tidlig med å skrive eget materiale. De fikk etter hvert prøve seg på scenen og de har til nå fått en rekke live-opptredener under beltet.

- Etter vi har spilt en konsert er det ofte noen andre som vil booke oss til ny konsert, sier gitarist Karsten Tønnessen.

[img101872_2RM]

Fra lokalt til nasjonalt

Tidligere har de stort sett spilt på Sørlandet og for det meste i Aust-Agder. De har så vidt prøvd seg i Trondheim og Asker, men nå er de klare for en rundtur i Norges land hvor de skal innom steder som Oslo, Bergen og Stavanger.

- Vi har store forhåpninger til at det blir en bra turné, forteller vokalist Andrea Ettestøl.

Kaféturné

- Vi skal for det meste spille på kaféer på turnéen, forteller Ettestøl.

Bandet mener selv at lydbildet deres passer bra på kaféer og lignende. Det er med andre ord ikke de største spillestedene de skal innom, men de forventer at konsertene blir intime og at stemningen i lokalet speiler musikken deres på en fin måte.

Kortsiktige mål

På spørsmål om bandets ambisjoner og framtidsplaner kommer det fram at bandet er opptatt av å sette seg kortsiktige mål. De har håp og ambisjoner om å kunne leve av musikken en dag, men de fokuserer mest på nær framtid. Nå er alt fokus på turnéen, men de har begynt å planlegge singel-innspilling i løpet av året. De har tidligere spilt inn en EP, men har ingen konkrete planer om nytt album.

- Vi tar ting som de kommer, sier Tønnessen.