Sørnett

Aktivitetsdag på Universitetet

Mange studenter tok seg tiden til å besøke stands i Vrimlehallen. Foto: Helena Erlingsdottir

Mange studenter tok seg tiden til å besøke stands i Vrimlehallen. Foto: Helena Erlingsdottir

Med slagordet “Kom og finn gjengen din” arrangerte Studentorganisasjonen i Agder aktivitetsdag på Universitetet. Vrimlehallen krydde av engasjerte studenter, både representanter fra linjeforeninger og andre interesserte. Det var første gangen StoreSTAnd ble arrangert, tilsynelatende med stor suksess.

Publisert:

STA-leder Irene Bredal forteller at ideen kom fra Erle H. Wright, tidligere velferdsansvarlig. Hun ville sette fokus på det levende studentmiljøet og hvor mye gøy det er som foregår.

Det er mye promotering av foreningene under studiestarten, men da er ofte de nye studentene opptatt med å bli kjent både med hverandre, byen og universitetet.

[img29934_2RS]

- Det er perfekt å ha en slik dag nå som studentene har fått orientert seg litt. Det viktigste er jo at aktivitetene får vist seg frem, og forhåpentligvis får vervet noen nye medlemmer. Dessuten er det viktig å få vist frem at vi studenter ikke bare driver med fyll og fanteri, forteller Irene Bredal.

 

Tonje Hammersland studerer statsvitenskap og har tatt seg turen til Vrimlehallen for å se hva organisasjonene har å tilby.

- Man blir jo litt lysten på å bli med i noe, når det er så mange engasjerte folk som forteller om foreningen sin.

Søker flere buddyer

Erasmus Student Network (ESN) hadde onsdag en stand i Vrimlehallen. Deres hovedoppgave er å få internasjonale studenter til å trives på Universitetet i Agder gjennom å tilby studentene en slags fadder, som kalles for buddy.

-  Vi sitter her for å få tak i nye buddyer som kan være med å integrere utvekslingsstudentene.  Det er ikke så mange som vet om oss for vi jobber mye i det skjulte, forteller Lars Inge Leirflåt, arrangementansvarlig i ESN.

[img29934_3RM]

Dimas Mukhlas fra Bali tar en master-grad i økonomi på UIA, og er strålende fornøyd med buddy-opplegget til ESN. Han har vært i Norge i fire måneder og har hatt sin egen buddy, men nå er han selv med og skal hjelpe andre utvekslingsstudenter.

-   ESN har vært veldig hjelpsomme. Det er vanskelig å tilpasse seg i Norge, og ESN har hjulpet meg både med skolen og det sosiale. Nå har jeg mange norske venner, legger Mukhlas til.