Sørnett

Turistene strømmer til Kristiansand:

- En av mine favorittbyer

Turistene får oppleve Kristiansand fra sin beste side.
 Foto: Rasmus Knutsen

Turistene får oppleve Kristiansand fra sin beste side. Foto: Rasmus Knutsen

Kristiansand er en attraktiv by å besøke for turistene som reiser med Tui-skipet.

Publisert:

Sist oppdatert: 24.05.2024 kl 09:43

Reiseguide Gregor etter å ha vært på sykkeltur rundt om i Kristiansand
 Foto: Rasmus Knutsen

Reiseguide Gregor etter å ha vært på sykkeltur rundt om i Kristiansand Foto: Rasmus Knutsen


Kristiansand har hatt svært gode temperaturer i det siste, samtidig som at turistsesongen for alvor er i gang, det er god timing for de som er innom og skal få et inntrykk av Sørlandets hovedstad.

Får bare tid til en smakebit

Reiseguide og ansatt på Tui-skipet Gregor Haunsperger, har besøkt byen mange ganger før og gleder seg alltid til å komme tilbake.

- Dette er en vakker by med en ganske interessant historie med den norske og danske kongen, men vi rekker ikke å se hele byen og oppleve alt på den korte tiden vi er her denne gangen. Turistene som kommer vil ha en smakebit på hva denne byen har å tilby, derfor har vi akkurat vært på sykkeltur i området, for å få sett mest mulig mens vi er her. Forhåpentligvis vil noen av de reisende komme tilbake hit. For meg personlig er dette en av mine favorittbyer i Norge. At stranda ligger midt i byen er ganske unikt og folkene her er alltid så hyggelige, så her trives jeg alltid, sa reiseguiden fra Østerrike.

Tom og Sarah likte det de så av Kristiansand.
 Foto: Rasmus Knutsen

Tom og Sarah likte det de så av Kristiansand. Foto: Rasmus Knutsen

- Flinke til å ta vare på folk

Gregor var også veldig begeistret for Norge og ikke bare Kristiansand

- Jeg elsker den norske kulturen! Først og fremst så er nordmenn veldig respektfulle og er flinke til å ta vare på folk, forskjellene på rik og fattig er ikke så stor som der jeg er fra. I Norge føler jeg at alle blir sett, ting er godt tilrettelagt for handikappede og de som kommer til Norge fra andre steder, som ukrainske flyktninger for eksempel. Sånn jeg ser det er dette slik man må gjøre det for at menneskeheten skal overleve, vi må ta vare på alle rundt oss, fortalte reiseguiden.

Tom Bowker og Sarah Hancock fra Manchester er to av mange turister som var innom byen og nøt det fine været.

Skulle gjerne vært her lenger

- Det er veldig fint og veldig rent her, en veldig flott by. Veldig flotte bygninger og ikke minst stranda midt i byen er utrolig fin, det er synd vi ikke skal være her lenger enn til i kveld.

- Kommer dere til å komme tilbake hit en dag?

- Det er veldig mulig!

Nøkkelord