Sørnett

Ungdom Sammen For Byen sin årlige lovsangfest på KRS Live

Get Focused: gruppa spiller lovsanger på scenen på KRS Live som avslutning på kvelden.
 Foto: Sondre Brudeseth

Get Focused: gruppa spiller lovsanger på scenen på KRS Live som avslutning på kvelden. Foto: Sondre Brudeseth

Det var et enormt oppmøte på KRS Live da ungdom og tenåringer samlet seg for å synge inn nasjonaldagen til ære for Jesus.

Publisert:

Sist oppdatert: 22.05.2024 kl 09:35

- Dette var en veldig fin opplevelse. Det var utrolig mange ungdom og voksne i salen som alle feiret 16. mai på en trygg måte, der Jesus og samhold var i fokus, sier Thomas Kleppe (18).

Ungdom Sammen For Byen hadde i forrige uke sin årlige lovsangfest på KRS Live. Arrangementet åpnet med et innslag fra Russekoret. Ingrid Marie Skjegstad Brevik holdt tale, og Get Focused sto for lovsang.

Thomas Kleppe og Ludvik Ilebekk (18) er elever ved KVS-Lyngdal og medlemmer av Lyngdal Frikirke.

Ludvik Illebekk (18) til venstre og Thomas Kleppe (18) til høyre
 Foto: Sondre Brudeseth

Ludvik Illebekk (18) til venstre og Thomas Kleppe (18) til høyre Foto: Sondre Brudeseth

- Det var en fin måte å gi inn i 17. mai på, sier Ludvik.

- Hvordan var det å komme sammen med andre menigheter for å feire sammen?

- Det er utrolig fint, for mange ungdommer i dag, spesielt russ, føler seg kanskje alene i menighetene, sier Thomas.

Det å skape nettverk der man kan henge sammen og "connecte" og vise at man ikke står alene i menigheten eller at man har muligheter til å møte andre ungdommer som også tror på Jesus, som også er engasjert for å bli bedre kjent med ham synes Thomas er en veldig fin ting.

- Det finnes ikke tusenvis at menigheter. Det er kun en menighet og det er Jesus sin menighet. Selv om vi har flere menigheter med forskjellige navn er vi alle en kristen menighet, forteller Thomas.

KUP: Johan Berntsen
 Foto: Sondre Brudeseth

KUP: Johan Berntsen Foto: Sondre Brudeseth

KUP

Johan Berntsen er miljøterapeut og jobber for Kirkens Ungdomsprosjekt (KUP). Han tok til scenen for å fortelle om KUP og deres arbeid.

Johan forteller at KUP jobber for at barn og unge i utsatte livssituasjoner skal erfare livsmestring, bli myndiggjort og oppleve inkludering i fellesskap. Johan har sin egen gruppe ungdommer han følger opp. Det er viktig at ungdommen har en plass som er sitt, et sted å høre til, forteller Johan.

- Hva syns du om lovsangsfeiringen 16. mai på KRS Live?

- Kjempegøy at man har en så fin oppladning til 17 mai! Gøy å samle så mange på et positivt og rusfritt arrangement. Russekoret dro jo opp stemningen og veldig gøy at de som leder samlingen bruker leker til å få med hele salen, sier han.

- Hva føler du om at flere meninger kommer sammen og feirer?

- Det viser meg at kirka (menighetene) kan stå samlet også her. Vi ser det tydelig i diakonien og hjelpearbeid. Men det er ekstra gøy å se så mange ungdom på et felles møte i byen. Og så er det kult at de vil gi kollekten sin til KUP, sier han.

Tidligere deltagelse

Det er ikke første gang guttene fra Lyngdal deltar på Lovsangfeiringen.

- Det er vel tredje år nå på rad, svarer Thomas.

- Hvis jeg er her i neste år så kommer jeg. Dette er absolutt et høydepunkt når det kommer til 17.mai-feiringen, det er alltid fint å komme hit, samles, synge, mingle, snakke sammen og bli kjent, svarer Ludvik.

Nøkkelord