Sørnett

Hårreisende forestilling

Klumsete bamse: Maskoten Bobo går på en smell.

Klumsete bamse: Maskoten Bobo går på en smell.

Tirsdag leverte Flying Superkids et heidundrende show i Gimlehallen.

Publisert:

[nggallery id=364]Rundt 1000 tilskuere bevitnet mandag et ellevilt show i Gimlehallen. Flying Superkids tok turen fra Aarhus for å levere en forestilling barna sent vil glemme.

I publikum er det like mange voksne som barn, og responsen tyder på at alle aldersgrupper koser seg. Trippel salto, rockeringer og maskotten Bobo er det som høster mest applaus på det utsolgte showet.

- Forstår dere litt dansk, spør den ivrige hosten under åpningsseremonien, etterfulgt av massiv barnejubel. Det er ingen tvil om at de lokale ungene i publikum er svært giret over at Superkidsene har tatt turen til deres hjemby.

Bobo i storform

Bamsemaskotten Bobo er et av høydepunktene for barna. Gjennom sine klønete innslag som en dårlig turner er han en morsom kontrast til de talentfulle akrobatene. Turngruppen til Bobo består av banditter, joddlere og morsomme karakterer. Koreograf Svend Godbersen legger vekt på at humorelementet i showet er en essensiell del av Flying Superkids.

- Humor er en meget viktig del av underholdningen, smiler koreografen.

Allstars

De eldste Superkidsene er de som har ansvaret med å ta de mest hårreisende stuntene. Publikum holder pusten mens Allstarscrewet tar trippelsaltoer og utfører akrobatikk som sjokkerer. Dette er medlemmer som har vært med siden de var små og er nå rundt 18-årsalderen. Nivået på disse stuntene er så høy at kun de mest erfarne får lov til å gjøre dem. En av de yngste, Caroline (7), har en tryggere oppgave med å briljere med rockering.

- Vi har medlemmer i crewet som varierer fra 6-18 år, sier Godbersen.

Sprudlende musikkglede

[img77585_2RM]

Det spektakulære showet er også preget av musikkinnslag med inspirasjon fra artister som Michael Jackson, Lady Gaga, Bon Jovi og moderne electropop. Danserne gjennomfører Godbersens koreografi i takt, mens de syngende artistene er i sentrum. Det hele er svært profesjonelt gjennomført, med likheter til amerikanske produksjoner som Glee og High School Musical.

Storkoste seg

[img77585_3RM]

Det er ikke bare de yngste som koser seg. Karianne Wiig har tatt med seg barna Anna og Magnus, og sammen nyter de forestillingen.

- Kjempeimponerende, sier en smilende Wiig.

Bente Eikeland har med seg datteren Tomine. Småbarnsmoren og datteren trekker frem rockeringene som det mest imponerende ved showet.

- Rockeringene var artigst, sier Tomine begeistret.