Tips oss:
Tips
38 14 51 30
Kontakt
SPENT: Anne Ryen fra UiA syns det var en gledelig nyhet hun fikk presentere for Hovedutvalget for kultur og utdanning i Vest-Agder fylkeskommune. FOTO: Therese Marie Kristiansen
Universitetet i Agder (UiA) syns det er for lite fokus på samfunnsvitenskapelige fag, og har derfor tatt iniativet til å lage en ny ungdomsforskerpris. Målet er å få flere samfunnsfag-søkere til UiA i fremtiden.
Hanne Kristin Pedersen
Publisert: 25.05.2010 kl 15:30
Universitetet og de videregående skolene i Agder har gått sammen om å lage en ny ungdomsforskerpris for å sette et større fokus på samfunnsvitenskapelige fag.
Målet
Det overordnede målet for forskerprisen er å skape engasjement og dermed øke andelen søkere til høyere utdannelse innen fagfeltet.
- Det er viktig at vi fremmer samfunnsvitenskapelige fag, og ikke bare realfagene. Det har det blitt gjort lenge nok, konstaterte Anne Ryen for hovedutvalget for kultur og utdanning i fylkeskommunen. Hun er førsteamanuensis i samfunnsvitenskapelige fag ved UiA, og hadde fått æren av å presentere det hun selv mente var en gledelig nyhet.
Ung forskning
UiA har det faglige ansvaret prisen, og skal blant annet ha forelesninger i forskningsmetode. Lærerne i den videregående skolen skal hjelpe til å koordinere elevenes egne forskningsprosjekter.
- I utgangspunktet kan elevene forske på det de vil innen fagfeltet, sier Ryen. Jeg gleder meg til å se hva ungdommene finner ut av.
[img20264_2RM]
Eilert Sundt
Ungdomsforskerprisen er oppkalt etter Eilert Sundt. Han var en fremragende kultur- og samfunnsforsker på slutten av 1800-tallet og grunnleggeren av faget ”sosiologi” i Norge.
Ryen viste også sin begeistret for at prisens navn reklamerer for fakultetet for økonomi- og samfunnsfag, Eilert Sundts hus, ved UiA.
Premien
Det blir ikke snakk om en stor pengegevinst i premie, kan Ryen fortelle, men et grafisk bilde og en juryuttalelse tror hun vil oppmuntre de seirende elevene.
Klikk på et nøkkelord for å vise andre relevante artikler.
JEJUNE med rykende fersk debutskive: