Sørnett

Her er alle akseptert:

Møteplassen

I dag serveres sjokoladekake og krydderkake i tillegg til kaffe.
 Foto: Ole K. Caspersen

I dag serveres sjokoladekake og krydderkake i tillegg til kaffe. Foto: Ole K. Caspersen

Møteplassen er et tilbud for alle der man kan møte mennesker med ulik livserfaring. Pensjonistene Knut Blattmann og Helge Christiansen syns det er fint å komme hit og treffe venner samtidig som de får servert en kopp kaffe.

Publisert:

Sist oppdatert: 22.05.2024 kl 12:56

.

Helge Christiansen er en man frekvent kan møte på møteplassen.
 Foto: Ole K. Caspersen

Helge Christiansen er en man frekvent kan møte på møteplassen. Foto: Ole K. Caspersen

- Jeg syns det er helt fantastisk å komme hit hver tirsdag og treffe venner. Jeg har jo blitt kjent med disse gutta gjennom å være her, det er fint å kunne møte andre som er i samme båt som en selv. Så det er her jeg får muligheten til å treffe alle gutta, sier pensjonist Helge og humrer.

Helt siden covid-19 pandemien har Kirkens Bymisjon og domkirken tilbudt en mulighet for samvær og sang for alle som ønsker å ta del. Tilbudet om "møteplassen" ble opprinnelig igangsatt for å gi de mindre heldige en plass å være da de stadig ble fortalt at det ikke var plass til dem når det var så mye smitte. Nå er det en møteplass for alle. Her blir det servert kaker og kaffe om sommeren og kaffe og suppe rundt bålpanne på vinteren.

Reidun Range jobber for Kirkens Bymisjon.
 Foto: Ole K. Caspersen

Reidun Range jobber for Kirkens Bymisjon. Foto: Ole K. Caspersen

- Til å begynne med var det hver tirsdag og torsdag, men nå har vi bestemt oss for at en time hver tirsdag er nok. Da står vi her i all slags vær enten det er regner og blåser, snør eller er som det er i dag, sier dagens serveringsansvarlige Reidun Range.

Reidun beskriver et miljø som er aksepterende overfor alle og sier at det er normalt at folk begynner å samle seg allerede før klokken er tolv.

Nils Terje Andersen, prest i kirkens bymisjon og Solomon Yohannes Wako, Internasjonal prest i domkirka
 Foto: Ole K. Caspersen

Nils Terje Andersen, prest i kirkens bymisjon og Solomon Yohannes Wako, Internasjonal prest i domkirka Foto: Ole K. Caspersen

Solomon Yohannes Wako er internasjonal prest i domkirken, han forteller at møteplassen er et sted som gir folk muligheten til å møtes i en moderne tid der en ikke alltid tar seg tid til å bli kjent med andre.

-Det er fint å bygge relasjoner og samtidig ha muligheten til å ta en kopp kaffe mens man lytter til musikk. Her kan folk som er ensomme få muligheten til å møte andre og finne sin plass, da opplever de trygghet og bygger vennskap.

Her er det mulig å få nye venner

Kirkeplassen er full av mennesker som nyter solen og hverandres selskap, blant dem er det mange som

Knut Blattmann (93 år).
 Foto: Ole K. Caspersen

Knut Blattmann (93 år). Foto: Ole K. Caspersen

benytter seg av muligheten til å forsyne seg av litt kake og en rask prat før de går videre. Men det er også de som sitter fra første stund til siste, en av de er Knut Blattmann.

- Det er veldig koselig å komme hit og treffe venner. Vi får jo servert en kopp kaffe og deilig hjemmebakt kake. Det er virkelig et fint møtested.

Nøkkelord