Sørnett

Nå kan du snart være turist i egen by

Tomt i Markens: Visit Sørlandet vil at gatene skal fylles av innbyggerne 5. juni. Foto: Per Torgersen

Tomt i Markens: Visit Sørlandet vil at gatene skal fylles av innbyggerne 5. juni. Foto: Per Torgersen

"Turist i egen by" er et konsept som ble startet av Visit Oslo, med stor suksess. Nå vil Visit Sørlandet prøve seg på det samme.

Publisert:

 

Visit Oslo hadde senest i fjor rundt 20.000 påmeldte til arrangementet. Poenget med arrangementet er å få Kristiansands mange innbyggere, både gamle og nye, til å oppdage byen på nytt. Dette skal realiseres ved å gi ut gratis billett til mange forskjellige attraksjoner og aktiviteter i og rundt Kristiansand.

 

Forventningene er store

[img142885_2RS]

Inger Hutchinson fra Visit Sørlandet/USUS AS er prosjektansvarlig og har store forhåpninger til dagen, 5. juni. Allerede ett døgn etter at de hadde publisert arrangementet på Facebook, hadde de mottatt i overkant av 400 påmeldinger.

- Noen av disse er jo familiegrupper, så det kan hende noen av disse påmeldte er fire stykker. Kanskje det er 1000!

Det er også en gyllen anledning for studenter som kanskje allerede har bodd i byen ett år eller to, eller for de som flytter hit i sommer.

- Det kan være greit med litt gratis severdigheter for studentene, sier kollega Erik Engenes.

Han håper at alle som har muligheten vil benytte seg av dette unike tilbudet.

- Litt av ideen er jo at de som bor i Kristiansand, altså lokalbefolkninga, skal lære mer om byen. Når man bor på ett sted så ser man jo ikke byen og alle de opplevelsene som er der på samme måte som de som er tilreisende.

Visit Sørlandet/USUS AS jobber fortsatt med å gjøre avtaler med forskjellige aktivitetsbedrifter, og det som allerede står på plakaten er blant annet Agder naturhistorisk museum, Kanonmuseet, Sørlandets Kunstmuseum, båttur med MS Morten, guidet el-sykkeltur og lån av Segway.

 

[img142885_3LM]

Helt ny utstilling

Stiftelsen Arkivet er en av flere museum som en kan oppleve gratis denne dagen.

De besøkende vil blant annet få se rekonstruerte celler fra tiden da Gestapo eide bygget under krigen, autentiske eiendeler fra fangene og høre forskjellige enkeltpersoners erfaringer og historier fra krigen med lyd-installasjoner.

Historiker Thomas V. H. Hagen, forteller at de nettopp har åpnet en helt ny og oppdatert utstilling som besøkende kan få med seg på arrangementet. Denne utstillingen kan både oppleves gjennom en guidet tur, eller ved å gå rundt på egenhånd.

- Det vi tror er det mest spennende med utstillingen nå, er at man både får kunnskap om noe som skjedde den gangen, men også blir utfordret til å ta stilling til hva man tenker om de valgmulighetene mennesker hadde som levde den gangen.

 

Bildekarusell fra Stiftelsen Arkivet:

[slideshow id=581]