Sørnett

Ny bok fra forfatter Siri Pettersen

Forfatter Siri Pettersen. Foto: Lars Myhren Holand

Forfatter Siri Pettersen. Foto: Lars Myhren Holand

Siri Pettersen er for tiden aktuell med boka «Råta», som er oppfølgeren til den kritikerroste fantasysuksessen «Odinsbarn».

Publisert:

Pettersen har røtter i Finnsnes og Trondheim, men bor nå i Søgne utenfor Kristiansand. Pettersen har vært spent på utgivelsen siden hun begynte å skrive, siden denne boka er så annerledes fra den første.

–Alt kan jo gå galt, siden det er så annerledes. Men nå har den vært på lager siden 6. oktober, og jeg har allerede fått en del tilbakemeldinger. Folk sier den er bedre enn «Odinsbarn», og det er jo hyggelig å høre, for det var ikke mange klager på den boka, sier Pettersen. Hun mener blodfansen er veldig med.

–Jeg kunne nok gjort mer av det samme, men valgte å ikke gjøre det. Forskjellene mellom bøkene er at den første boka foregår i en isolert middelalder-verden, mens bok nummer to foregår i Europa i 2014. Hovedpersonen har gått gjennom en portal, og kommer til vår verden og vårt samfunn, og en kultur som hun mangler enhver forutsetning for å forstå.

–Det er veldig annerledes, man går fra middelalder til 2014, fra sverd til pistol, også videre, sier Pettersen.

Inspirasjon fra Kristiansand
Pettersen har skrevet mesteparten av boka i Kristiansand, og kjører inn til byen nesten hver dag.Hun har skrevet mye av boka i hjørnet på kaffebaren Camillo Bastrup i Markens gate.

–Man blir inspirert av de folkene og miljøet man befinner seg i. Jeg var rundt kirka i Kristiansand og tok bilder, for å bruke som inspirasjon. Dette gjorde jeg fordi hovedpersonen i boka havnet i York, og søker tilflukt i kirka der. Derfor tok jeg bilder av kirken for å få inspirasjon til å beskrive hvordan miljøet var, forteller Pettersen. Dette er et konkret eksempel på at man bruker nærmiljøet sitt når man skal skrive noe.

[img119515_2LM]

Tidlig forfatterspire
Pettersen sier at det nesten alltid har ligget i kortene at hun kom til å bli forfatter, før eller senere.

-Det er noe man bare vet, sier Pettersen. Hun har jobbet med design, tegninger og illustrasjoner i mange år. Hun har vært veldig opptatt med dette, og ikke tatt seg tid til å drive med bokprosjektet før hun begynte å skrive for en del år siden.

-Jeg husker at før jeg kunne skrive, så laget jeg bøker av skrivepapir fra trygdekontoret, der bestefar jobbet. Da festet jeg papirene med nål, og tegnet gråtende prinsesser og lignende, så det er på en måte noe jeg alltid har gjort.

[img119515_3LM]

Bokturne
Pettersen og flere forfattere har reist rundt med turneen «Forfatterne kommer» i to uker i samarbeid med Gyldendal, og i går var de på Kick i Kristiansand. Pettersen synes dette er fantastisk artig, og det er morsomt fordi de møter folk som er helt utenom det vanlige interessert i bøker.

–Det virker som om alle er over gjennomsnittet interessert i jobben sin, og det er fullt av påmeldte på hver plass. De stiller på overtid, og kjører langveis fra for å være med på dette, sier Pettersen.  Dette synes Pettersen er fantastisk, for hun vet at det i andre bransjer kan være vanskelig nok å få folk til å engasjere seg så mye i det de gjør. I følge Pettersen har bokmøtene foreløpig gått veldig bra.

-Det er mange interessante folk, og folk kommer bort til oss etterpå og sier takk, folk er veldig positive, forteller Pettersen.Hun sier det er morsomt å reise sammen med de andre forfatterne, blant annet Lars Mytting og Levi Henriksen.

– De er karakterer på scenen, og det er nesten bare å hente popcorn, avslutter Pettersen.

[img119515_4LS]

[img119515_5LS]

#Camillo BastrupVis flere

#forfatterVis flere

#GyldendalVis flere

#OdinsbarnVis flere

#RåtaVis flere

#Siri PettersenVis flere