Sørnett

Her blir det alkoholservering

Alkoholservering: Her på Peppes Pizza Sørlandssenteret blir det mest sannsynlig alkoholservering. Saken må bare opp i formannskapet først. Foto: Sindre Lindstrøm Andersen.

Alkoholservering: Her på Peppes Pizza Sørlandssenteret blir det mest sannsynlig alkoholservering. Saken må bare opp i formannskapet først. Foto: Sindre Lindstrøm Andersen.

- Er det sant? Jeg tror ikke på det, sier en hoppende glad, Sol Samuelsen. I går ble det vedtatt at det kan bli alkoholservering på kjøpesentrene.

Publisert:

- Nå er jeg overlykkelig, dette har jeg ventet på i 20 år, forteller en fornøyd daglig leder i Peppes Pizza Sørlandssenteret, Sol Samuelsen.

- Gå og hent søknadspapirene, beordrer en smilende sjef til en av de ansatte.

[img68042_2RM]

Hun er allerede klar for å søke.

- Jeg har vært klar for å søke i mange år, så den søknaden er ferdig lagd, forteller hun til Sørnett.

På tide
Samuelsen mener det var på tide.

- I Dyreparken er det alkoholservering, der er det til og med flere barn enn her. Derfor har det vært en forskjellsbehandling. Men nå kan vi sprette champagnen, jubler en strålende Sol.

Vedtatt
Helse-og sosialstyret vedtok i går at kjøpesentrene ikke lenger er en "alkoholfri" sone. Det betyr at Peppes, samt andre, kan søke om skjenkebevilling. Men først skal saken innom formannskapet.

Hovedargumentet for vedtaket var at det blir servert alkohol andre steder, som i Dyreparken. Da burde det også være likt for kjøpesentrene.

- Vi kan ikke leve med urettferdighet, sa Jannike Arnesen fra Arbeiderpartiet.

Uenig
Kristelig Folkeparti var de eneste som stemte imot.

- Alkohol er et økende problem. Vi burde heller begrense problemet enn å få mer alkoholservering, sa Viggo Lütcherath fra Kristelig Folkeparti.

Likevel endte det opp med vedtaket.

#formannskapetVis flere

#Peppes PizzaVis flere

#SørlandssenteretVis flere