Sørnett

Blandede meninger om forlenget skjenketid

Nedre Markens: Dette området har fått forlenget uteservering til klokken 23.00. FOTO: Kristian Hole

Nedre Markens: Dette området har fått forlenget uteservering til klokken 23.00. FOTO: Kristian Hole

Konsulent i Det Norske Totalavholdsselskap (DNT) er skeptisk til lengre skjenketid i nedre Markens. Sjef for Geheb mener det ikke vil påvirke området negativt.

Publisert:

- Det er ikke brauteserveringen utvides til klokken 23.00, må vi egentlig ha mer tilgang til alkohol for at folk skal ha det sosialt i Kristiansand, spør Magne Richardsen. Han er konsulent i Det Norske Totalavholdsselskap og mener at politikere har feil fokus når det kommer til forskjellige tilbud i samfunnet.

 

- Forlenget skjenketid skaper ikke problemer

Daglig leder på Geheb ,Kjetil Hodne,  ser med positivt syn på den forlengede utendørsserveringen nedre Markens har fått. - Jeg ser på denne utviklingen positivt. Vårt område blir en forlengelse av Markens yrende liv, så jeg stiller meg positivt til vedtaket fra byutviklingssstyret. Jeg er sikker på at forlenget skjenketid ikke skaper problemer angående bråk eller forsøplingsier Hodne.

Frk. Larsen, Mother India, Geheb og Food Asylum vil få til sammen 150 sitteplasser på utendørsområdet i nedre Markens.

- Dette er et samarbeidsprosjekt mellom disse fire restaurantene som vi har troen på. Vi vil skape et aktivt utendørsmiljø hvor vi samarbeider om sitteplassene som til sammen blir rundt 150 sitteplasser.

Byutviklingsstyret ble fredag enige om utvidet servering i nedre del av Markens til 23.00. Et av de viktige temaene på møtet var forsøpling og redsel for at nedre Markens skulle bli påvirket av forlenget uteservering. Hodne er ikke redd for nettopp dette.

- Det er opp til hver og en restaurant å rydde opp. En time ekstra skaper ikke mer forsøpling eller problemer for oss, det er jeg sikker på, sier den daglige lederen.

 

[img90875_2RM]

- Må alkohol være med i sosiale sammenhenger?

Magne Richardsen fra DNT er svært skeptisk til at det kan serveres til klokken 23.00. - Statistisk sett skjer 60 prosent av voldtekter i fylla og 70 prosent av drapene. 80 prosent av vold skjer også i fylla. Derfor håper jeg at flere velger bort alkohol i sosiale sammenhenger, sier den aktive edruforkjemperen.

Den engasjerte østlendingen er også redd for at strøket skal bli mer preget av støy.

- Erfaring fra andre steder viser at det blir mer bråk av lengre åpningstider, og det er naturligvis plagsomt for naboer som har bosatt seg i dette strøket før uteplassene kom.

Richardsen legger vekt på om spørsmålet om hva folket egentlig vil ha i sentrum.

- Det er ikke bra at uteserveringen utvides til klokken 23.00, det vil alltids bli mer liv og røre"i byen av forlenget uteservering. Da lurer jeg på om det er denne type liv og røre vi ønsker oss?

Konsulenten mener poltikere har feil fokus på alkohol.

- Er det dette som må til for at folk skal ut, eller bør politikere satse på flere alkoholfrie tilbud? Jeg kritiserer ikke nedre Markens restauranter, men politikerne sitt fokus. Frk. Larsen har foreksempel flere gode alkoholfrie tilbud, sier Richardsen.

 

 

 

 

 

#avholdVis flere

#frklarsenVis flere

#uteserveringVis flere