Sørnett

Hackere ber om likes på facebook

Espen Sørmo Strømme forsøker å få kontroll over bloggen sin igjen (foto: Christopher Eriksen Dahl)

Espen Sørmo Strømme forsøker å få kontroll over bloggen sin igjen (foto: Christopher Eriksen Dahl)

Bloggeren bak envanligmann.no sier han er blitt hacket. Han aner ikke hvorfor dette har skjedd og ber politiet om hjelp.

Publisert:

- Jeg har ikke vært inne på en stund, så det er vanskelig å si akkurat når dette ble gjort. Mitt forrige innlegg var i høst. Jeg hadde i dag tenkt å legge ut en sak om fontenen som skal bygges i Markensgate, sier bloggeren Espen Sørmo Strømme til Sørnett.no

- Jeg har jo kjøpt domenet, men nå har jeg ikke kontroll over det lenger.
Bloggeren har kontaktet Økokrim for å få hjelp. Han aner ikke hvordan han skal få kontoll over siden sin igjen og har kontaktet ProISP som er leverandør av domene. Leverandøren sier at de skal resette nettsiden, og gi bloggeren kontrollen tilbake. Nå venter bloggeren på svar.

- Aldri hørt om før
Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon kjenner ikke hacking som et stort problem. Sørnett er henvist fra Økokrim, til Politidirektoratet, videre til Kripos og til slutt politidistriktet der saken angår.
- Jeg kan ikke huske å ha mottat noen henvendelser angående slikt i min tid her, sier politimannen.

Han legger til at slike saker løses av andre enn det lokale politiet.
- Vi har ingen spesialenhet for slikt. Det er mer Kripos sitt område, sier han mens ler litt i telefonen med sørnett.

"Beskjed fra den brennende verden, fra det brennende folk"
bloggen presenterer hackerene seg som Team Haxorsistz. De viser til sin facebookside der de skriver at de er undergrunnshackere fra Bangladesh. De kommer med en beskjed om at dette er en melding fra den brennende verden, fra det brennende folk, skriver de på den hackede bloggen.

Offeret aner ikke hvorfor bloggen hans er valgt ut som mål.
- Jeg skriver om vanlige ting som skjer i Kristiansand, samt kommentarer jeg har fått publisert i aviser. Jeg aner ikke hvorfor de har hacket meg.

- Ikke oppdatert Wordpress er årsaken
- Ifølge ProISP er årsaken til at bloggen er hacket at den ikke har blitt oppdatert på en stund. Sørnett.no benytter også Wordpress, sier Espen Sørmo Strømme etter å ha vært i kontakt med domeneleverandøren sin.

Kaptein Sabeltann ble også hacket

For en tid tilbake ble også Terje Formoe hacket på Facebook. Etter press fra media tok det hele 14 dager før han fikk kontrollen igjen.

- De tok over privat- og Kaptein Sabeltann-kontoen, bytta passord og fjernet administratorrettighetene til andre. De la ut upassende innlegg og inviterte venner, sier Terje Formoe til Sørnett.no

Dating-annonser for barn?

Blant de upassende innleggene hackerene la ut var det lagt ut lenker til datingsider. Formoe synes det er dårlig av Facebook å bruke så lang tid å bytte tilbake passordet, og peker på at mange barn besøker Kaptein Sabeltann-siden.

- Jeg ba Facebook om hjelp og sa jeg ville gå til media om dette ikke ble fikset. Dagbladet ringte meg angående datingannonsen som var lagt ut, og dette ble en stor sak i mediene. Allikevel måtte jeg vente 14 dager før jeg fikk nytt passord fra facebook, og det er mye med tanke på barn som er innom Facebooksiden, sier mannen som nærmest har satt Kristiansand på kartet med piratsuksessen.

- Jeg snakket med Facebooks markedsføringssjef i Stockholm. Han kunne ikke gjøre annet enn å kontakte teknikere i Dublin. Dette burde kunne gjøres på 10 minutter. Systemet deres er rett og slett for dårlig til å plukke opp slikt. Jeg kunne aldri behandlet mine kunder på en slik måte, sier Terje Formoe.

Les også:  Envanligmann er vanlig igjen

#bangladeshVis flere

#dagbladetVis flere

#datakrigereVis flere

#datingsiderVis flere

#domeneVis flere

#Espen Sørmo StrømmeVis flere

#haxorsistzVis flere

#kaptein sabeltannVis flere

#kriposVis flere

#økokrimVis flere

#pioltiVis flere

#ProISPVis flere

#Team HaxorsistzVis flere

#terje formoeVis flere

#undergrunnshackereVis flere