Sørnett

Semesterprosjekt: Over alle forventninger

Da Spellemann-vinner Monica Heldal (22) tok turen til Kristiansand og Håndverkeren i helgen, var stemningen der fra første stund.

Publisert:

Det alle beste jeg vet på konserter, er når framførelsen er bedre enn hva jeg har hørt tidligere. Enda bedre er det når artisten virkelig nyter øyeblikket på scenen sammen med publikumet. Monica Heldal er en slik artist.

Forventningene var til stede blant et veldig variert publikum. Ektepar, kameratgjengen og gode venninner med rødvinsglasset i hånden. Til og med en eldre vennegjeng fra Stavanger hadde tatt turen etter en allerede utsolgt konsert i deres hjemby.

All oppmerksomhet var rettet mot scenen, og jubelen spredde seg fort gjennom lokalet da bergensjenta startet konserten.  Med kjente låter som "Silly Willy" og "Conman coming" tidlig i konserten, var stemningen der fra første stund. Gjenskinnet fra kassegitaren danset over publikumet. Noen satt tilbakelent på gulvet foran scenen, resten stod tett samlet.

 

[nggallery id=475]

 

Det var som en rohet hadde lagt seg over rommet på lørdagen. Det var helt stille utenom den akustiske gitaren og Monicas sangstemme. Gåsehuden var virkelig til stede da hun spilte "In flight", en låt som har vært mye på radioen i det siste. Etter lørdagen, foretrekker jeg denne låten live framfor den innspilte versjonen, og var min yndlingssang denne kvelden.

Det er ingen tvil om at Monica Heldal er talentfull og en fantastisk live-artist. Første gang jeg hørte henne live var da hun varmet opp for Thomas Dybdahl på Kilden. Det er i underkant av et halvt år siden, og på denne korte stunden har hun utviklet seg enda mer. På lørdagen viste hun en større tilstedeværelse, hun pratet mellom sangene og viste hele tiden en enorm takknemlighet ovenfor de som hadde kommet for å høre henne spille.

Fortsetter utviklingen i samme retning, er det ingen tvil om at hun kommer til å nå utrolig langt i karrieren. Også i utlandet. For artisten Monica Heldal er etter min mening en komplett pakke som leverer gang på gang.

 

Les også: Blir sjeldent nervøs

Les også: - Nettverk er nøkkelen