Sørnett

Høye priser på kulturskolen i Kristiansand

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Priser på kulturskoletilbudet er i stor grad opp til hver enkelt kommune å bestemme. Det har ført til store forskjeller mellom kommunene, og i Kristiansand må du betale mer enn gjennomsnittet.

Publisert:

Ifølge Forbrukerrådet varierer kulturskoletilbudet stort i de ulike kommunene i landet vårt. Kristiansand ligger over maksprisen på 20o0 kroner som kulturskoleutvalget foreslo i fjor.

På kulturskolen i Kristiansand må du betale 2600 kroner per elev, per år. Kommunen har en form for makspris, hvor hver familie ikke skal betale for mer enn tre barn. Gjennomsnittspris på de 150 kommunene som ble spurt av forbrukerrådet, lå på rundt 2000 kroner per år.

Det billigste kulturskoletilbudet finner du i Kvalsund kommune og i Granvin kommune. Der trenger du ikke å betale mer enn 1000 kroner i året.

Undervisningstiden viste seg også å variere stort i kommunene som ble spurt. I blant annet Larvik kommune er en undervisningstime på 45 minutter, mens i Malvik kommune er det bare 15 minutter.

En undervisningstime på kulturskolen i Kristiansand er på 20 minutter, og totalt får du 38 undervisningstimer per år.

Mens en i Larvik kommune betaler omtrent en krone per undervisningsminutt, må du opp i nesten 3,50 kroner per minutt i Kristiansand.