Sørnett

Reiselysten?

Lesotho, et glimt av paradis. FOTO: Silje Frøystad

Lesotho, et glimt av paradis. FOTO: Silje Frøystad

Vil du en tur til Sør-Afrika? Eller Lesotho, kanskje? Sornett.no har vært der.

Publisert:

Det er vanskelig, for ikke å si umulig, å gi en dekkende reisebeskrivelse om Sør-Afrika og Lesotho. Ord blir fattige. Til og med bilder blir fattige. Den sommerlige temperaturen (i januar) er èn fristefaktor. Den nydelige naturen er en annen.

Om du vil spise frokost med fantastisk utsikt, boltre deg i viltert hav eller ha tilgang til rimelig dykking med haier (for å nevne noe), er Blue Sky Mining i Amanzimtoti stedet for deg. Om du vil på bilsafari, bli vettskremt av neshorn, se på bøfler som leker, er Hluhluwe (uttales "Sjlesjlui") turen for deg. Vil du slikke sol, reise på flodhestsafari med båt, oppdage finurlige insekter og se på nydelige fugler og tøffe krokodiller, er St. Lucia stedet for deg.

Hvis du vil oppleve kontintentet fra en annen vinkel, ta turen over grensa og besøk nydelige Lesotho. Der slipper du å bli forstyrret av uønskede telefonselgere (da du ikke har dekning, for du bor i en fjellandsby). Her kan du nyte enkel, førsteklasses lunsj i knøttsmå privathus i landsbyen, med utsikt til kyr og høner på utsida. Du kan gå på fjelltur og slite deg godt ut for så å bade i oppfriskende fjellbekker. Malealea Lodge tilbyr sjarmerende og rimelige overnattinger, og om kveldene byr landsbyboerne til eksotisk og fengende dans og sang.

Det beste med å dra på tur, er likevel de du reiser sammen med. Å dele erfaringene og opplevelsene med noen andre, skaper noe spesielt. På godt og vondt, vel å merke. Ikke reis alene, selv om du er stor og sterk og tøff og klarer det selv. Det er ufattelig berikende å reise sammen med andre. Les og se mer på Siljes blogg.

Nøkkelord

Klikk på et nøkkelord for å vise andre relevante artikler.

#AmanzimtotiVis flere

#dykkingVis flere

#giraffVis flere

#landsbyVis flere

#LesothoVis flere

#MalealeaVis flere

#maleriVis flere

#SjlesjluiVis flere

#Sør-AfrikaVis flere

#varmeVis flere