Sørnett

Start tapte mot Sørlandslaget

Utligningen: Norheim setter inn det viktige utligningsmålet. Foto: Christian A. Schjelderup

Start tok først ledelsen mot Sørlandslaget, men måtte se seg slått da lillebror vartet opp med tre scoringer på rappen.

Publisert:

[nggallery id=368]- Vi bytter hele laget i pausen, og det merkes. Vi er tidvis gode i førsteomgang, skaper vel fem-seks målsjanser, og scorer et fint mål, forteller Starts hovedtrener Mons Ivar Mjelde til Sørnett etter kampen.

Han er fornøyd med førsteomgangen til laget sitt, men er langt fra tilfreds med hva som ble prestert etter hvilen.

- Vi slipper til mange juniorer, og da er det forsåvidt greit at vi slipper inn mål på dødball. Men jeg må si jeg er skuffet over at juniorene ikke tok sjansen. Jeg er heller ikke fornøyd med hvordan de responderte på baklengsmålene.

Tok ledelsen

Start stilte med tilnærmet toppet lag i førsteomgang, blant annet med nyervervelsene Jorge Alejandro Castro fra Costa Rica og Håkon Opdal. Gultrøyene tok ledelsen ti minutter ut i kampen etter at Espen Børufsen kom seg gjennom på venstresiden, og serverte Matthías Vilhjálmsson foran mål. En enkel avslutning for islendingen, og 1-0 til Start.

Sørlandslaget hang godt med, men Start dominerte det meste av spillet. Målscorer Vilhjálmsson noterte seg blant annet for et stolpeskudd etter 35 minutter. Start holdt på ballen mest, men slet med å å få uttelling foran mål.

Mange spillerbytter

Start byttet samtlige elleve spillere til pause, og et ungt Start-lag entret banen. Sørlandslaget på sin side gjorde tre bytter. Inn kom blant annet tidligere Start-aktuelle Alexander Lind og  Fløy-spiller John Olav Norheim. Sistnevnte gikk inn på midtstopperplass med Vindbjarts Christian Follerås, og sammen tok de grep om kampen.

Effektiv på dødball

I det 63. spillerminuttet fikk publikumsutvalgte Sørlandslaget hjørnespark. Opp i lufta steg John Olav Norheim og sørget for utlikning.

Midtveis i andreomgang fikk Sørlandslaget nok en corner. Denne gangen var det Vindbjarts notoriske måljeger Øyvind Gausdal som vant hodeduellen i feltet, og satt inn sjokkerende 1-2 for Sørlandslaget.

Sikker fra straffemerket

Med et kvarter igjen å spille kom innbytter fra Vigør Adi Dukic seg fri på venstrekanten. Starts Sondre Tronstad forsøkte å vinne tilbake ballen, men endte opp med å legge Vigør-spilleren i bakken. Dommeren stod godt plassert og pekte korrekt på straffemerket.

Gausdal stilte seg opp for å ta straffe, og satte ballen kontrollert til side for tidligere lagkamerat Terje Reinertsen i Start-målet. Starts unggutter forsøkte forgjeves å redusere, men Sørlandslaget holdt gultrøyene unna. Sluttresultatet ble 1-3, og Start fikk ikke revansj fra fjorårets bitre 2-2-kamp.

Mener at stallen ikke er for tynn

Mons Ivar Mjelde vil ikke være med på at Start har en for tynn stall.

- Vi har de spillerne vi har. Vi har en bra førsteellever, og gode spillere som kan komme inn hvis det skulle bli nødvendig, sier Mjelde.

- Det er tidlig i sesongen, og første kampen for vår del. Vi stiller to ujevne lag i dag, og vil begynne å matche spillerne mer og mer utover førsesongen. Toppingen av laget starter først på La Manga, sier Mjelde.

Fornøyd tomålsscorer

[img78457_2RM]

Tomålsscorer Øyvind Gausdal fra Vindbjart var tydelig fornøyd etter kampen.

- Det er alltid gøy å score, men det er jo litt ekstra å putte to mot Start, sier Gausdal, som i 2011 var på utlån hos nettopp Start.

Sørlandslaget var satt sammen av de beste spillerne fra Sørlandsregionen som ikke spiller for Start, og hadde ikke spilt noe sammen før de møtte storerbror i fotballbyen Kristiansand.

- Vi er jo en del Vindbjart-spillere, så mange av oss har spilt sammen. Ellers er vi mange med ekstremferdigheter, som til sammen gjør et godt lag, forteller Gausdal.

Møtte gamleklubben

Christian Follerås er til daglig lagkamerat med Gausdal i Vindbjart. Midtstopperen spilte hele kampen og overtok kapteinsbindet i andre omgang. Den tidligere Start-spilleren var blant banens beste aktører.

- De første 25 minuttene var tunge, og vi ble overkjørt av Start. Det at vi hever oss, og er på full høyde resten av kampen, viser at det gror godt på Sørlandet, sier Follerås.

21-åringen startet kampen med Jaran Jørgensen fra Arendal som stoppermakker, før han i andre omgang fikk John Olav Norheim ved sin side.

- Det var bare en annen Vindbjart-spiller i forsvarsfireren, og resten har jeg aldri spilt med, men det er lett når man kommuniserer med gode fotballspillere, fortsetter han.

Debutantenes aften

[img78457_3RM]

Håkon Opdal, Babacar Sarr og Alejandro Castro debuterte alle for Start, og fikk henholdsvis spilt en omgang hver. Tidligere landslagskeeper Opdal holdt nullen i førsteomgang, og føler at han har funnet seg til rette i Start.

-  Det var godt å komme i gang. Vi slipper ikke til målsjanser, og har god kontroll i hele førsteomgang. Vi kommuniserer bra sammen bak der, sier nyervervelsen fra Odda.

Kvalitetsforskjell i pasningsspillet

[img78457_4RM]

Vindbjarts Steinar Skeie utgjorde trenerduoen for Sørlandslaget sammen med Joey Hardarson. Skeie er fornøyd med seieren, men ser kvalitetsforskjell på lagene.

- Vi visste før kampen at vi hadde en god sjanse til å vinne, men nøkkelen var at vi ikke slapp inn flere før pause. Det var også planen før kampen, og før pause kunne det like gjerne stått 1-1. Du ser imidlertid kvalitetsforskjellen i pasningsspillet i førsteomgang, og trekker frem både presisjon og tempo.