Sørnett

Dugnad i Posebyhaven

Dugnadsgjengen står på for å få det fint til sommeren.

Dugnadsgjengen står på for å få det fint til sommeren.

Full fres og god dugnadsånd i Posebyhaven

Publisert:

Sist oppdatert: 15.05.2024 kl 10:27

Når vi ankommer Posebyhaven er de allerede igang med å male, rake, rydde og organisere. Her er det en god gjeng på ca 11 personer.

-Dette er en uformell møteplass for alle, sier Jon Holt.

Posebyhaven er en koselig møteplass mange bruker, det er da viktig med vedlikehold. Gjengen i Posebyhaven tar da fatt og gjør ordentlige tiltak for å få det fint til sesongen. Per Kjelsaas (72) er en driftig pensjonist som gjerne hjelper til for å få det fint i nærområdet.

Per Kjelsaas, 72. Pensjonist.

Per Kjelsaas, 72. Pensjonist.

Posebyhaven er en sammensetting av flere små butikker og verksted. Det er også de som arrangerer dugnaden. Her er blant annet Nina Einarsen som holder til i keramikkverkstedet. Hun synes dugnaden er et fint og viktig tiltak for å opprettholde vedlikehold hos dem. Hun viser frem keramikkverkstedet sitt og forteller at de har keramikkurs man kan komme på. Hun forteller at de var en av de første butikkene som kom til i Posebyhaven.

Nina Einarsen, holder til i keramikkverkstedet.

Nina Einarsen, holder til i keramikkverkstedet.

Inne i keramikkverkstedet.

Inne i keramikkverkstedet.

Jon Holt (75), styreleder i foreningen Posebyen og Torgils Skjaa (77), styreleder i Posebyen AS, forteller litt om historien til Posebyhaven. Posebyhaven tilhørte kommunen, men i 2019 fikk de et treårig prøveprosjekt. Dette var noe som slo an, og butikkene fikk lov til å fortsette driften av Posebyhaven.
-Målet er å sikre utviklingen av gamlebyen og skape et felles møtepunkt for nærområdet, forteller de. De ønsker også at flere kan stille til dugnad, da det er mye som må tas tak i etter vintersesongen.

Jon Holt, 75, styreleder i Foreningen Posebyen (t.v.), og                    Torgils Skjaa, 77, styreleder i Posebyen AS.

Jon Holt, 75, styreleder i Foreningen Posebyen (t.v.), og Torgils Skjaa, 77, styreleder i Posebyen AS.

Det blir holdt en rekke arrangementer i Posebyhaven. Særlig har de høy sesong på sommeren. Det blir holdt konserter, der Jo Nesbø er meget populær. Konsertene hans kan dra til seg opptil 300 mennesker som koser seg med musikk og god atmosfære.
-Jo Nesbø selv liker veldig godt å ha konsert i Posebyhaven, forteller Jon Holt.

Dette er et sted under stadig utvikling, og de ønsker enda flere gjester til seg. Det kommer til sommeren en ny matbod, som har vært veldig etterlengtet i tillegg til ny sy/kunsthåndverksbutikk. Dugnadsgjengen håper på at enda flere får kjennskap til stedet, og at flere kan få glede av butikkene, bakeren, baren og arrangementene de holder.

Nøkkelord