Sørnett

MhG-student Oscar-nominert

- Stup i det, oppfordrer filmkunstneren Karl Erik Brønbo til MhG studentene. (Foto: Privat)

- Stup i det, oppfordrer filmkunstneren Karl Erik Brønbo til MhG studentene. (Foto: Privat)

Oscarnominerte Karl Erik Brøndbo startet karrieren sin i eksternpraksis hos NRK Sørlandet.

Publisert:

- Det blir jo ikke større enn dette, sier tidligere student på Mediehøgskolen Gimlekollen Karl Erik Brøndbo (31). Han er en av de unge filmkunstnerne bak den Oscarnominerte kortfilmen «Tuba Atlantic».

Viktig med praksis

For mer en ti år siden studerte Karl Erik Brøndbo journalistikk på det som den gang het Tv-linja på MhG. Etter dette har han også studert på Den Norske filmskolen.

- Det er veldig viktig med praksis, poengterer Brøndbo. Selv anser han tiden etter filmskolen som sitt kreative gjennombrudd.

-  Jeg må være rund nok til å innrømme at jeg lærte en del av tiden min på Mediehøgskolen, sier Brøndbo som mener at praksistiden hos Nrk Sørlandet var mest betydningsfull.

- Har du noen tips til studentene som nå er i praksis?

- Stup i det. Vær modige og kreative og disponer tid til egne prosjekter på fritiden. Ta sjanser og gjerne tyvlån utstyr fra skolen. Du lærer jo mest av livetsskole, avslutter Brøndbo oppfordrende. Han har selv lang erfaring som student.

[img52550_2RM]

Mye forhåndsarbeid.

I dag jobber Brøndbo freelance innen filmkunst og fotografi og spilte en viktig rolle under produksjonen av «Tuba Atlantic».

- Jeg hadde ansvar for det man så snevert kaller «Foto». Dette innebærer alt fra å finne gode locations, til å skissere film ideen på storyboard, forteller den stolte trønderen.

- Det er med andre ord mye forhåndsarbeid bak en slik film?

- Å ja, før vi i det hele tatt begynte å filme hadde vi tegnet opp hele ideen så detaljert og sammenhengende at det tilsvarte en tegneserieversjon av det ferdige produktet, forteller Brøndbo.

Stolt lærer

Tidligere lærer på Tv- linja, Arne Martin Larsen, er stolt over at en av hans studenter har bidratt til en film som nå står til Oscar nominasjon.

- Jeg kan jo ikke ta æren for dette, sier Larsen som husker Brøndbo som en engasjert og dyktig student med særlig talent innen foto.

- Men jeg må selvsagt gratulere. Dette er gøy, avslutter Larsen.