Sørnett

Ingeniør-studier vinnere på utdanningsmessen

Mye liv i Gimlehallen mandag formiddag. Foto: Karoline Darbo

Mye liv i Gimlehallen mandag formiddag. Foto: Karoline Darbo

Mange elever snuser på ingeniør-studier i Gimlehallen. Og i følge studenter på stand, er det ikke få grunner til å velge nettopp disse studiene.

Publisert:

 

Overasket

Både UiA, NTNU og andre realfags institusjoner merket mandag pågang på standene når det kom til ingeniør-studier og andre realfag.

[img80956_2RM]

 

- Hun som har ansvar for ingeniør-studiene hos oss har stått opptatt hele dagen. 90 prosent av de som kommer for å spørre om noe, spør om ingeniør-studiene, forteller Jenny Tuen. Hun var en av de mange som representerte UiA på utdanningsmessen.

- Vi er overasket over pågangen, og det er flere jenter enn vanlig som viser interesse, sier Sania Akhtar, ingeniør-student på NTNU standen.

 

Provoserte på Sørlandet

”Alle kan ikke drive med media og kommunikasjon” er en setning som har ekkoet på Sørlandet etter NHO-direktør Kristin Skogen Lund provoserte på Agderkonferansen tidligere i februar. Noen omfavner budskapet, mens andre fordømmer det. Men skal man ta temperaturen på utdanningsmessen i Gimlehallen, så går det i NHO-direktørens favør.

 

 

Mange gode argumenter

[img80956_3LS]

- Jeg har skaffet meg sikker jobb, god lønn og et meget spennende yrke, påstår Akhtar på NTNU standen.

- Det handler ikke bare om god jobb eller mye penger, det er også utrolig gøy. Jeg tror ikke folk vet hva studiene går ut på, og heller ikke konkret hva slags jobb de får når de ferdig, forteller masterstudent Malena Netland. Hun studerer mat-vitenskap på Handelshøgskolen UMB og tror at grunnen til at få tar realfag, er at de ikke vet hva slags konkrete arbeidsoppgaver de får.

 

Drøm eller jobb?

Mediebransjen er voksende, men det er få jobber til nyutdannede journalister og mediefolk. Ingeniør-studentene i gimlehallen tror mediebransjen vinner interesse på grunn av synligheten de har i samfunnet og i hver enkel mediehverdag.

 

- Vi har statestikk på at 9 av 10 av de som studerer realfag hos oss får jobb innen tre måneder, forteller Netland.

- I mediebransjen er det vel kanskje motsatt, ler hun.

 

Også NTNU garanterer jobb til sine ingeniør-studenter

- En som gikk ut i fjor fikk jobb tre år før han var ferdig, og jeg har også fått tilbud om jobb et år før jeg uteksamineres, forteller Akhtar.

- NTNU krever at studentene skaffer seg selv 6 uker relevant arbeidserfaring, og når man da er ute, får man ofte tilbud om videre jobb, forteller hun videre.

 

Krever ikke mye

- Hvis man er litt interessert i tall, eller en smule nysgjerrig på realfag så vil jeg påstå at det er veien å gå, sier Netland. Hun oppfordrer alle til å gå den veien hun selv gikk, om det bare er et snev av interesse tilstede.

- Videregående skoler har mye av ansvaret for at elevene vet hva realfag går ut på, og at realfag på videregående og universitet er to vidt

[img80956_4LM]

forskjellige ting, forteller hun engasjert. Hun beskriver et studie med mye praksis, lab-studier, og ikke så mye lesing som mange tror.

 

- Jeg tror ikke folk som studerer medier og kommunikasjon vet at realfagskompetansen kan komme godt med for dem også.

#gutterVis flere

#ingeniørVis flere

#JenteVis flere