Sørnett

Torvisen tom

Helene Nicolaisen jobber hver dag med utsikt til skøytebanen, hun syns det er kjedelig at ikke flere bruker tilbudet. FOTO: Sindre Hopland

Helene Nicolaisen jobber hver dag med utsikt til skøytebanen, hun syns det er kjedelig at ikke flere bruker tilbudet. FOTO: Sindre Hopland

Skøytebanen som skulle være prikken over i' en i julebyen Kristiansand, ble aldri mer enn en grønn plast-firkant med LOS logo på.

Publisert:

Torvbanen står ubrukt FOTO: Sindre Hopland

- Jeg har ikke sett en eneste person på lenge nå, sier Helene Nicolaisen som til daglig jobber på Laura`s Caffee Bar. Hun observerer skøytebanen hver dag og syns mest synd på de i kommunen som må vedlikeholde banen som ikke blir brukt.

 

- Det har vært noen som har prøvd  seg på nattestid, men det var vel uten skøyter, og kanskje litt for mye å drikke legger Nicolaisen til.

 

Liten entusiasme

Jubelen var høy den dagen Harald Andersen og Kvadraturforeningen meddelte at det skulle legges skøytebane på torvet i anledning årets juleby i Kristiansand. Men nå noen måneder senere, er julen over og det er også entusiasmen for skøyter på torvet.

– Vi hadde håpet at flere ville ta banen i bruk, men vi har gjort vår hovedoppgave når det gjelder finansiering, forteller Geir Tønnesland Administrerende direktør i LOS.

 

Heller ikke de andre spisestedene i nærheten har lagt merke til noen særlig aktivitet på skøytebanen.

– Jeg har ikke sett en eneste person, forteller Arnar Gislason servitør på Glipp, og syns det synd at den ikke brukes mer.

 

Banen og vedlikehold kostet til sammen 300 000 kroner og er sponset av LOS fondet. En avtale gjort med Kristiansand kommune gjør at banen fikk utvidet levetid helt til slutten av februar. Det er ikke ordentlig is på banen, men hardplastblanding som kommunen oppgir er tilsvarende 95% stålis. Dermed trenger man ikke tenke på gradestokken, men isen må ha en times boning hver dag og snø må fjernes. Det er dette kommunen har sagt seg villig til å gjøre frem til slutten av Februar.

 

I Tresse har det også vært islagt en god stund og med stor boltringsplass er det ideelt for både hockey og andre aktiviteter. Men til og med Tresse kommer i skyggen av den relativt nye ishallen på Idda som har alle fasiliteter en måtte ønske med skøyter på bena. Mulighetene er altså mange om man ønsker å ta isen fatt i Kristiansand.

 

God reklame

Med folk på isen eller ikke, så har LOS skaffet seg god reklame på torvet gjennom vintermånedene. Og på spørsmål fra Fædrelandsvennen kunne ikke Tønnesland nekte for at skøytebanen vil bli god reklame midt i sentrum.

- Den skulle jo egentlig bare være åpen i julen, men nå som den skal være på torvet i lang tid, burde Kvadraturforeningen gjøre noen tiltak slik at den kan tas i bruk, oppfordrer LOS direktøren

 

Etter gjentatte forsøk har Sørnett prøvd å få daglig leder i kvadraturforeningen, Harald Andersen i tale uten hell.

#GlippVis flere

#julebyenVis flere

#markens gateVis flere

#oppslutningVis flere

#spisestedVis flere

#torvetVis flere